Pomerol-Bordeaux

Pomerol is een zeer kleine appelatie in het bekende Bordeaux en buurman van Saint-Émilion. Slechts een kleine 800 hectare aan wijngaarden zorgen voor gewilde wijnen van wereldklasse. Merlot is hier volledig op zijn plek en is hier dan ook de belangrijkste druif. Het zijn wijnen met een fluwelige structuur, een prachtig bouquet en smaken van gul, rijp rood fruit. Ook hebben ze een stevige kern waardoor ze goed kunnen ouderen.

De bekendheid van Pomerol

Tot de jaren zestig van de vorige eeuw was wijn uit Pomerol vrijwel alleen in Frankrijk bekend, maar toen de rest van de wereld deze pareltjes ontdekte werd de vraag naar wijn uit Pomerol hoog. De châteaux hebben gemiddeld slechts 6,5 hectare aan wijngaarden. Hierdoor zijn de opbrengsten laag en probeert men de mooiste wijnen te maken. Dit is in de prijs van de Pomerols ook terug te zien.

Meer over wijngebied Pomerol

De bodem van Pomerol bevat kiezels, zand en klei, dit zorgt voor een vroege rijping. Boven een flauwe helling ten noordoosten van de stad Libourne ligt het centrale plateau. Hier bevat de bodem vette klei en kiezelgrond en zorgt hier voor de rijkste merlots. Prestigieuze chateaus als Pétrus, Lafleur en Le Pin bevinden zich hier. Deze châteaux behoren tot den meeste kostbare wijnen ter wereld. In tegenstelling tot zijn buurman en andere belangrijke Bordeauxdistricten heeft Pomerol geen officieel classificatiesysteem. Naast merlot worden cabernet sauvignon en cabernet franc hier ook aangeplant.

Hieronder een kleine selectie Pomerol wijnen. Bekijk hier alle Pomerol wijnen in ons assortiment.

Pomerol - klei en kiezelgrond 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473