• Eén van ‘s werelds meest unieke wijnen, die al in de 18e & 19e eeuw furore maakte • Het estate geniet van de rijke ervaring van mede-eigenaren Hubert de Boüard (Ch. Angélus) en Bruno Prats (ex Ch. Cos d’Estournel) • Een klasse apart. Een out of the ordinary wijn die een sieraad is voor uw collectie. Flesformaat 0,5L
• Een hemelse Trockenbeerauslese van Oostenrijks 'Koning der edelzoete wijnen’ Gerhard Kracher: positioneert zich op het niveau van Château d’Yquem • De oever van het Neusiedler Meer biedt uitmuntende condities voor de ontwikkeling van botrytis cinerea (edele rotting) • "Painted by a great master in finely pixilated detail" - 98/100 punten, Colin Hay, The Drink Business • 2021 is een geweldig jaar voor (edel)zoete wijnen. Tip: u kunt ook uw interesse aangeven voor het legendarische 2021 trio Château d'Yquem (nog 22 flessen), Vin de Constance en Kracher!
• Veel punten, briljante prijs • Jeff Leve: (97-99)/100 punten • “Intensity is the keyword here” • “Killer juice” - Jeb Dunnuck • OWC12: per 12 flessen verpakt in originele kisten
De dessertwijnen van Château Coutet worden gemaakt van een blend van sémillon en sauvignon blanc, met een lichte overheersing van sémillon. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op een kleiachtig terroir, wat zorgt voor een goede rijping van de druiven. De wijn rijpt gedurende 24 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 18 maanden in nieuwe vaten. OWC12: per 12 flessen verpakt in originele kisten
Eigenaar Jean-Christophe Barbe van Château Laville is tevens hoogleraar oenologie aan de universiteit van Bordeaux, waar hij gespecialiseerd is in 'edele rotting'. Proef zelf het vakmanschap, waar deze botrytisprofessor zo beroemd mee is geworden.
Dit is een zeer fijne zoete sherry van Emilio Hidalgo. Een klassieke Pedro Ximenez met veel restsuiker, bijna zwarte kleur en rijke smaken van vijgen, dadels, chocolade, mokka en stroop.
Fabuleuze Rutherglen Muscat met 94 punten in de Halliday Wine Companion 2020 (Australië) en een 9½ (!) in De Wijngids Masters of Wine 2020. Op halve fles. Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 24,00.
Herrenberg Riesling Auslese Grunhaus Mosel 2023 biedt een weelderige mix van honing en rijpe perzik, met een perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad voor een verfrissende afdronk.
Dit is ware Rieslingperfectie! Afkomstig van door botrytis aangetast fruit van 100-jaar oude niet-geënte rieslingranken uit de steilste wijngaarden van de Erdener Treppchen.
Vintage Port Adelaide, Quinta do Vallado 2009 biedt een rijke en fluweelzachte smaakervaring met intense aroma's van donker fruit en specerijen, een voortreffelijke representatie van topkwaliteit vintage port.
Vintage Port Adelaide, Quinta do Vallado 2011 biedt een rijke en geconcentreerde smaakervaring met intense aroma's van zwart fruit en specerijen, een voortreffelijke representatie van topkwaliteit vintage port.
Dr. Hermann staat bekend om de zoete wijnen en H is een sierlijke riesling met restzoet. De druiven komen over een reeks topterroirs bij verschillende dorpen.
Vintage Port Adelaide, Quinta do Vallado 2012 biedt een rijke en weelderige smaakervaring met intense aroma's van donker fruit en specerijen, een voortreffelijke representatie van topkwaliteit vintage port.
Wereldwijd bestaat er geen beroemdere zoete wijn dan die van Château d’Yquem. Het domein uit Sauternes steekt letterlijk en figuurlijk met kop en schouders uit boven alle zoete wijnen van Bordeaux. - Op halve fles alleen per 3 te bestellen. In originele kist.
• De erfenis van ‘Pape du Blanc’ Denis Dubourdieu • Bijna een eeuw in handen van dezelfde familie • Jane Anson: “A return to form for this excellent Barsac wine after the succulent but unbalanced 2022” • OWC12: komt per 12 flessen in originele houten kist
Wereldwijd bestaat er geen beroemdere zoete wijn dan die van Château d’Yquem. Het domein uit Sauternes steekt letterlijk en figuurlijk met kop en schouders uit boven alle andere zoete wijnen. In een jaar als 2021 torent er één producent met afstand boven de rest uit: Château d’Yquem. OWC3 | Original Wooden Case 3, per 3 flessen in originele houten kist.
Halve flessen 0,375L. Klik hier voor Château d’Yquem0,75L
De Erdener Prälat is een kleine wijngaard onder grot rotsformaties, aan de noordzijde van de Mosel bij het dorp Erden. Deze Auslese van rieslingspecialist Dr. Hermann is een van de mooiste exemplaren van de regio. - halve fles 0,375L
De term dessertwijn wordt gebruikt voor zoete wijnen. Dat betekent overigens niet automatisch dat deze wijnen uitsluitend in combinatie met (of in plaats van) een dessert gedronken kunnen worden. Deze zoete wijnen worden op verschillende manieren gemaakt en hebben verschillende herkomsten.
Sauternes
De meeste beroemde zoete wijn ter wereld is zonder twijfel Sauternes. Dit subgebied binnen Bordeaux met zijn eigen appellatie is gezegend met een bijzonder microklimaat. Ter plaatse komen twee rivieren bij elkaar. De temperatuur van het rivierwater verschilt, waardoor er een permanente mistbank ontstaat. Als deze ’s ochtends over de wijngaarden trekt laat dit een spoor van vocht achter op de druiven. Door de opwarming van de druiven in de zon ontstaat het verschijnsel van de edele rotting.
Noble rot
De druiven verschrompelen van binnenuit. Hierdoor neemt de hoeveelheid water in de druif af, neemt het suikergehalte relatief toe en ontstaat als bijproduct een bijzondere smaak die kan worden toegeschreven aan het verschijnsel van de pourriture noble. De botrytis cinerea geeft aan de wijn een weelderig aroma van sinaasappelmarmelade, honing en gekaramelliseerde appels. Een geweldige, intense wijn, die niet alleen uitstekend combineert met patisserie met wit fruit, maar ook met blauwaderkaas of foie gras.
Halve flesjes
In het zuidwesten van Frankrijk vindt u ook andere wijnen waarbij het verschijnsel van de nobele rotting plaats heeft gevonden. Vanwege de intense smaak en de kleine schenkhoeveelheden van dit soort edelzoete wijnen verschijnen deze vaak op halve flessen. Sauternes heeft een uitstekend rijpingspotentieel. De absolute top van Sauternes wordt gerekend tot de categorie icoonwijnen.
Moelleux
Minder intens dan de edelzoete wijnen, maar minstens zo mooi in balans zijn de wijnen die op de markt verschijnen onder de naam Moelleux. Letterlijk betekent moelleux dan ook zoiets als ‘zacht’. Deze wijnen hebben een restsuikergehalte dat kan oplopen tot 45 gram per liter. Ze worden niet alleen gebruikt als dessertwijn, maar vallen ook uitstekend in de smaak bij mensen die graag een zoete witte wijn drinken.
Bubbels
De categorie dessertwijnen is niet compleet zonder een mousserende zoete wijn. In dit geval krijgt de wijn zijn zoete smaak doordat niet alle suikers in het druivensap worden omgezet in alcohol. Het levert een frisse, lichtzoete mousserende wijn op met een laag alcoholpercentage. Het beroemdste voorbeeld van dit type wijn is de Italiaanse Moscato d’Asti die wordt gemaakt van de druif moscato.