Vintage Port Adelaide, Quinta do Vallado 2015 biedt een rijke en weelderige smaakervaring met intense aroma's van zwart fruit en specerijen, een schitterende representatie van topkwaliteit vintage port.
Prälat is een van de meest prestigieuze wijngaarden van de Mosel en dit is het summum van wat er mogelijk is met riesling. Dr. Hermann maakte een zoete ‘Lange Goldkapsel’ (met de lange, gouden capsule): een indicatie van de uitzonderlijke kwaliteit.
Deze laatgeplukte riesling is afkomstig van de Sonnenuhr-wijngaard bij Wehlen, dat de naam draagt van een oude zonnenwijzer, die tegen de steile helling is gemonteerd. Dit is een indrukwekkende Spätlese van Dr. Hermann.
Vintage Port Adelaide, Quinta do Vallado 2009 biedt een rijke en fluweelzachte smaakervaring met intense aroma's van donker fruit en specerijen, een voortreffelijke representatie van topkwaliteit vintage port.
Een klassieke vintage port met diepe fruitconcentratie, kruidige complexiteit en een fluweelzachte textuur. Fonseca Vintage Port 2012 is perfect in balans en heeft een indrukwekkend rijpingspotentieel."Rijke en krachtige vintage port met elegante structuur"
In de Sonnenuhr-wijngaard in Wehlen maakt Dr. Hermann enkele van de meest iconische zoete wijnen ter wereld. Er werd dit jaar maar 30 liter gemaakt om in de wereldwijde vraag te kunnen voorzien. - halve fles 0,375L
Een verfijnde en weelderige zoete wijn uit Rueda, met intense aroma's van rijp fruit, honing en florale tonen. Dulce de Invierno 2020 biedt een perfecte balans tussen zoetheid en frisheid.
Deze Spätlese is afkomstig van ongeënte wijnstokken van bijna 130 jaar oud. Ze groeien in de Herzlei, een wijngaard nabij het Moseldorp Erden. Het is een indrukwekkende zoete wijn voor een vriendelijke prijs.
Een zeldzame en majestueuze Recioto van Dal Forno Romano, met een ongeëvenaarde concentratie en complexiteit. Deze iconische zoete wijn biedt een verbluffende balans tussen weelderige intensiteit en levendige frisheid.
Een legendarische zoete witte wijn uit Sauternes, Bordeaux, gemaakt van laat geoogste, door edele rot aangetaste druiven, bekend om zijn complexiteit en uitzonderlijk rijpingspotentieel.
Wij hebben het plezier u de gerijpte jaargang 1996 (!) van deze Sauternes 1e Grand Cru Classé 1855 aan te kunnen bieden. Robert Parker's Wine Advocate: ‘This wine offers aromas of Grand Marnier orange liqueur intertwined with pain grille, coconut and other exotic fruits. It is dense and medium to full-bodied, with layers of fruit, structure, and a pure, viscous finish.’ 375 ml
"This is a honeyed, luscious, forward style of Sauternes, with low acidity, and copious quantities of orange, pineapple, and mango-like fruit." - Robert Parker's Wine Advocate
Perfect om te drinken bij desserts of als aperitief! 0,375L
• Kan men gerust 50 jaar wegleggen • Men werkt al biologisch sinds 2001 • Ontzettend mooie frisheid • OWC12: per 12 flessen verpakt in originele kisten
De dessertwijnen van Château Coutet worden gemaakt van een blend van sémillon en sauvignon blanc, met een lichte overheersing van sémillon. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op een kleiachtig terroir, wat zorgt voor een goede rijping van de druiven. De wijn rijpt gedurende 24 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 18 maanden in nieuwe vaten. Flesformaat: 0,75L OWC6: per 6 flessen verpakt in originele kisten
De term dessertwijn wordt gebruikt voor zoete wijnen. Dat betekent overigens niet automatisch dat deze wijnen uitsluitend in combinatie met (of in plaats van) een dessert gedronken kunnen worden. Deze zoete wijnen worden op verschillende manieren gemaakt en hebben verschillende herkomsten.
Sauternes
De meeste beroemde zoete wijn ter wereld is zonder twijfel Sauternes. Dit subgebied binnen Bordeaux met zijn eigen appellatie is gezegend met een bijzonder microklimaat. Ter plaatse komen twee rivieren bij elkaar. De temperatuur van het rivierwater verschilt, waardoor er een permanente mistbank ontstaat. Als deze ’s ochtends over de wijngaarden trekt laat dit een spoor van vocht achter op de druiven. Door de opwarming van de druiven in de zon ontstaat het verschijnsel van de edele rotting.
Noble rot
De druiven verschrompelen van binnenuit. Hierdoor neemt de hoeveelheid water in de druif af, neemt het suikergehalte relatief toe en ontstaat als bijproduct een bijzondere smaak die kan worden toegeschreven aan het verschijnsel van de pourriture noble. De botrytis cinerea geeft aan de wijn een weelderig aroma van sinaasappelmarmelade, honing en gekaramelliseerde appels. Een geweldige, intense wijn, die niet alleen uitstekend combineert met patisserie met wit fruit, maar ook met blauwaderkaas of foie gras.
Halve flesjes
In het zuidwesten van Frankrijk vindt u ook andere wijnen waarbij het verschijnsel van de nobele rotting plaats heeft gevonden. Vanwege de intense smaak en de kleine schenkhoeveelheden van dit soort edelzoete wijnen verschijnen deze vaak op halve flessen. Sauternes heeft een uitstekend rijpingspotentieel. De absolute top van Sauternes wordt gerekend tot de categorie icoonwijnen.
Moelleux
Minder intens dan de edelzoete wijnen, maar minstens zo mooi in balans zijn de wijnen die op de markt verschijnen onder de naam Moelleux. Letterlijk betekent moelleux dan ook zoiets als ‘zacht’. Deze wijnen hebben een restsuikergehalte dat kan oplopen tot 45 gram per liter. Ze worden niet alleen gebruikt als dessertwijn, maar vallen ook uitstekend in de smaak bij mensen die graag een zoete witte wijn drinken.
Bubbels
De categorie dessertwijnen is niet compleet zonder een mousserende zoete wijn. In dit geval krijgt de wijn zijn zoete smaak doordat niet alle suikers in het druivensap worden omgezet in alcohol. Het levert een frisse, lichtzoete mousserende wijn op met een laag alcoholpercentage. Het beroemdste voorbeeld van dit type wijn is de Italiaanse Moscato d’Asti die wordt gemaakt van de druif moscato.