Eigenaar Jean-Christophe Barbe van Château Laville is tevens hoogleraar oenologie aan de universiteit van Bordeaux, waar hij gespecialiseerd is in 'edele rotting'. Proef zelf het vakmanschap, waar deze botrytisprofessor zo beroemd mee is geworden.
‘This has impressive focus. The palate is medium-bodied with a viscous opening, fine acidity, pure and harmonious. A tensile and persistent finish drags you back for another sip. Superb.’ (Neal Martin, 94-96/100 punten)
Eigenaar Jean-Christophe Barbe van Château Laville is tevens hoogleraar oenologie aan de universiteit van Bordeaux, waar hij gespecialiseerd is in 'edele rotting'. Proef zelf het vakmanschap, waar deze botrytisprofessor zo beroemd mee is geworden.
‘Golden hue. Fragrant but understated with mandarin, spice and vanilla notes. Rich but fresh and balanced. Bitter-botrytised notes and great persistence. Saline note on the finish. Elegance and finesse.’ (Jancis Robinson, 17,5/20 punten)
• Rieussec beleefde een renaissance nadat het in 1984 verworven werd door Domaines Barons de Rothschild (Lafite) • De wijngaarden liggen zij aan zij met die van icoon Château d’Yquem • ‘Rieussec is easily one of the most balanced, succulent and fresh of ALL Sauternes’ (expert Jane Anson, Inside Bordeaux)
Port beschikt over een alcoholgehalte tussen 18 en 20% en is een typische zoete rode wijn die wordt geserveerd als aperitief of als dessertwijn. Zoete wijnen zijn uitermate geschikt als dessertwijn. Wij selecteerden een aantal geweldige Port en dessert wijnen voor u.