Prachtige minerale Pouilly-Fumé van de bijzondere Silex-bodem.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 20,00 (hele fles)

Land Frankrijk
Regio Loire
Wijnmaker Domaine Bouchié Chatellier
Oogstjaar 2018
€ 9,95 € 11,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Sauvignon Blanc
Op dronk van 2019 tot 2023
Flesinhoud 0.375 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, geitenkaas, lichte visgerechten, maaltijdsalades en schaal- en schelpdieren.

Domaine Bouchié Chatellier

De familie Bouchié maakt al vier generaties lang wijn in Pouilly-Fumé. Ze produceert een drietal Pouilly-Fumé’s van verschillende terroirs, allemaal met bodems uit de Kimmeridgian-periode met o.a. mergel en kalk; de beste gronden van het gebied.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De wijngaarden bevinden zich op de beste gronden van Pouilly-Fumé: de silex bodem rondom het plaatsje Saint Andelain. Fonkelend lichtgeel met groene schittering, verleidelijke geur van granny smith, grapefruit en meloen. Ook in de mond ultrafris met rijp grapefruit, sappig wit fruit in de hoofdrol en mineraal verfijnd.

Pouilly-Fumé Argile à Silex 2018 - 1/2 fles Domaine Bouchié-Chatellier

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamermsa

8,5
De familie Bouchié. Vierde generatie wijnmakers. Drie terroirs Pouilly-Fumé. Double duty sauvignon blanc. Eén koopaanbeveling. Goede Pouilly. Al verschillende jaargangen van geproefd. Deze reis niet te nerveus, niet te veel met de vingers knippend, met de bal van de voet bibberend. Sappige, goed gevulde Pouilly-Fumé. Beschaafd, compact wit fruit, een ketsend keitje en zijn rokerige vuursteentje. Je heet Fumé of niet. Grapefruit zonder dat dit tot een te nadrukkelijk bittergarnituur leidt.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Onlangs las ik (Job de Swart MW) een onderzoek waaruit bleek dat Sauvignon Blanc-drinkers bereid zijn méér te betalen voor een fles wijn dan anderen. Ze houden van uit eten gaan en kiezen ook in een restaurant steeds vaker Sauvignon Blanc. Ze zijn carrièregericht en welvarend, en hebben vaker dan Chardonnay-drinkers geen kids. Ook zijn ze bereid om wel tien euro of meer te betalen voor een fles voor thuisgebruik. In een land waar de gemiddelde prijs in de supermarkt rond de drie euro ligt, is dat goed nieuws. Vooral de Loire en Nieuw-Zeeland kunnen rekenen op gulle fans. Zoals deze indrukwekkende Pouilly-Fumé van Bouchié-Chatellier. Vierde generatie Pouilly-Fumé-makers, van verschillende terroirs met kimmeridgemergel en kalk. Job was erg enthousiast, hij schreef: expressieve, complexe geurenwaaier met aroma’s van gele perzik, meloen, granny smith en versgemaaid gras. Verleidelijk en heel verfijnd van smaak met een indrukwekkende smaakintensiteit. Fraaie, aanhoudende smaak. Blijf je van proeven!

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473