Bordeaux-Primeur

Bordeaux 2016, grootse jaargang

Bordeaux mag zich na de fantastische jaargang 2015 weer in zijn handen knijpen. Ook jaargang 2016 is weer groots. Hoewel producenten gedurende het jaar met extreme omstandigheden te kampen hadden - abnormaal veel regen in juni werd gevolgd door langdurige droogte in de zomer – zijn de condities ten goede gekeerd en zijn er prachtige wijnen gemaakt. Een droge maand augustus werd gevolgd door een gematigde maand september met tijdig een regenbui, hetgeen zorgde voor een gelijkmatige rijping. Krachtige, doch elegante wijnen met een geweldige tanninestructuur en een opvallend mooie frisheid zijn het resultaat.

Om toch enige nuance aan te geven, zijn die wijnen afkomstig van de kleigronden, daar waar de bodemstructuur zorgde voor de beste waterhuishouding gedurende de droge zomer, in 2016 in het voordeel geweest. Met name in het noorden van de Médoc en op de hoger gelegen klei-terroirs van Saint-Emilion en Pomerol zijn zeer mooie wijnen gemaakt. Ook kunnen we in het algemeen stellen dat de cabernets ten opzichte van de merlots in 2016 iets in het voordeel zijn. Veel van de cabernet gedomineerde wijnen blinken uit in elegantie en frisheid met bovendien zeer acceptabele alcoholniveaus.

Voorverkoop Bordeaux 2016

De Bordeaux 2016 wijnen die u op deze pagina aantreft, koopt u voordat ze gebotteld zijn. Uw voordeel is dat deze "en primeur wijnen" aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer de wijn al gebotteld is. Het verleden toont aan dat investeren in goede wijnjaren bijzonder lonend kan zijn.
Het aanbod op deze pagina wordt dagelijks vernieuwd al naar gelang de châteaus in Bordeaux hun prijzen bekend maken en wij voorraden vastleggen. Wilt u advies bij uw keuze? Wij zijn u graag van dienst.

Bekijk hier de lijst van beschikbare wijnen in PDF formaat.

De waarderingen kunt u als volgt lezen:

CL = Colaris, WA =  Wine Advocate (Neil Martin), JS = James Suckling, JR =  Jancis Robinson, TA = Tim Atkin.

De primeuraanbiedingen worden geleverd in een originele châteaukist, voor zover beschikbaar. De wijnen zijn leverbaar vanaf september 2018. Uw bestelling wordt toegevoegd aan uw reserveringspost die op uw naam geboekt wordt.Wijnen uit oogstjaar 2016 mogen nog tot najaar 2021 gratis in onze geconditioneerde kelder opgeslagen worden.

Primeuraanbod Bordeaux 2016 Bordeaux 2016
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473