Elzas-Katzenthal

Elzas ligt in Noordoost-Frankrijk. Smalle straatje en sprookjesachtige dorpen en wijngaarden langs de voet van de Vogezen. Veel verschillende druivenrassen en bodemsoorten zorgen voor een verscheidenheid aan wijnen. Elzasser wijnen zijn vrijwel altijd gemaakt van één druivenras: monocépages.

Meer over wijngebied Elzas

De 150 kilometer smalle vallei langs de Rijn wordt door de Vogezen beschermd tegen regen en wind. Het klimaat is gematigd en zonnig met een lang, koel groeiseizoen. Hierdoor is het zeer geschikt voor witte druivenrassen, meer dan 90%is dan ook aangeplant met witte druivenrassen.

In de Elzas wordt onderscheid gemaakt tussen Cépages Nobles en Cépages Fins. Cépages Nobles zijn edele druivenrassen, hieronder vallen: gewurztraminer, riesling, muscat, pinot gris en pinot noir. Alleen deze rassen zijn toegestaan voor Grand Cru. Andere goede druivenrassen, die Cépages Fins genoemd worden, zijn de silvaner en pinot blanc.

Bas-Rhin en Haut-Rhin

Elzas kan worden verdeeld in twee regio’s, Bas-Rhin en Haut-Rhin. Bas-Rhin heeft als hoofdstad Straatburg. Dit gebied ligt noordelijk waar de Vogezen relatief laag zijn, waardoor er beperkte beschutting tegen de regen is. De druiven gewurztraminer, riesling en pinot noir zien we hier terug. Haut-Rhin, met als hoofdstad Colmar, ligt zuidelijker waar de Vogezen hoger zijn. Het is hier droger en behoort zelfs tot de droogste regio’s van Frankrijk. Hierdoor zijn de wijnen intenser en rijper dan in Bas-Rhin. Alle Elzasser druivenrassen worden hier aangeplant.

Wilt u alle Elzas wijnen bekiken die we in ons assortiment hebben? Klik dan hier.

Een kleine selectie bestsellers uit de Elzas treft u hier onder aan:

Elzas Felix Meyer
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473