Navarra-wijngaard

Grenzend aan de wereldberoemde regio Rioja maakt Navarra mooie kwaliteitswijnen. De wijnregio staat vooral bekend om zijn rosado wijnen maar de laatste twintig jaar wordt er steeds meer rode wijn gemaakt en onderscheid het gebied zich met uiteenlopende wijnen. Liggend ten noorden van Rioja worden de twee gebieden gescheiden door de rivier de Ebro. De belangrijkste stad is Pamplona, bekend van het feest San Fermín. Ten noorden van Navarra liggen de Pyreneeën. Ruim 18.000 ha aan wijngaarden zijn aangeplant wat Navarra een relatief groot wijngebied maakt.

Druivenrassen

Tot aan de jaren negentig van de vorige eeuw werden vooral rosado wijnen gemaakt in Navarra van onder andere tempranillo en garnacha. Toen er meer druivenrassen werden toegestaan kwam hier verandering in. Naast de druivenrassen die ook in Rioja aangeplant worden zien we hier de internationale druivenrassen. Onder meer de cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en soms de moscatel.

Subregio’s van Navarra

Navarra is op te delen is vijf regio’s die ieder zijn eigen klimaat, bodemsoorten en druivenrassen verbouwt. De vijf streken zijn Valdizarbe, Tierra Estella, Ribera Alta, Baja Montaña en Ribera Baja. Ook de hoogtes zijn verschillend, met als hoogste punt Valsizarbe met 600 meter hoogte in en in Ribera Baja slechts 350 meter. De internationale druiven groeien voornamelijk in de hooggelegen wijngebieden. Hier is het koeler. De Spaanse druivenrassen gedijen beter bij de warmere laaglanden.

Wij werken bij Wijnhandel Léon Colaris al sinds een groot aantal jaren samen met Bodega Inurrieta. Hier onder treft u een paar aanraders uit hun assortiment.

Navarra kelder
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473