Rhône wijngaard

Wij selecteerden voor u zes opmerkelijke zuid-Rhône wijnen van het fenomenale jaar 2016.
Echte must-haves!

Het oogstjaar 2016 in de Rhône
De wijngaarden ontwaakten al redelijk vroeg in het seizoen. De lente was droog en warm en ook de zomer was droog en warm, tot zelfs erg heet. De wijnstokken leden desondanks niet aan water-stress omdat ze voldoende reserves opgebouwd hadden tijdens de natte winter. Bovendien was de regio gezegend met enkele verfrissende regenbuien die zo af en toe voor wat verfrissing van de wijnranken zorgden. De opvallend koele zomernachten maakten dat de druiven hun zuren behielden en het suikergehalte niet excessief hoog werd. De oogst vond onder perfecte klimatologische condities plaats: wijnmakers konden immers wachten met plukken totdat ieder afzonderlijk perceel en druivenras een optimale rijping had bereikt.

Karakteristieken van de Rhône wijnen van 2016
De 2016 Rhônes zijn krachtig, zeer geconcentreerd, zitten mooi in hun zuren en barsten werkelijk van het rijpe fruit. De rijkelijk aanwezige tannines zijn rond en buigzaam zodat de meeste wijnen nu al uitnodigen om gedronken te worden en tegelijkertijd ook nog vele jaren opgelegd kunnen worden. Dit is een exceptioneel goed jaar! Deze wijnen mogen niet ontbreken in iedere respectabele wijnkelder.

Decanter over de jaargang: This is one of the best vintages of the past few decades. Do not miss it.”

The Wine Advocate van Robert Parker: “These are incredible wines produced in reasonable quantities that are still largely undervalued … Smart consumers will snap up wines from their favorite producers and any of the microproduction cuvées as soon as they can.”

Onze Rhône 2016 selectie voor u
Van deze exceptioneel goede jaargang selecteerden wij voor u zes opmerkelijke wijnen die uw aandacht om verschillende redenen beslist verdienen.

Rhône Richard Maby
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473