Sinds 1922 kopen wij voor u als wijnliefhebber rode wijn van de hoogste kwaliteit. De bakermat van Colaris ligt hierbij in Bordeaux en uiteraard de rest van Frankrijk. In de loop van vele decennia is hier echter de rest van de wereld bijgekomen en kunnen we stellen dat we u een meer dan compleet assortiment uit alle windstreken kunnen bieden.

Traditionele Vinificatie

Wanneer de druiven nog met de hand geplukt worden zal de kwaliteit van de druiven het beste zijn, voor de mooiste wijnen gebeurd dit dus ook nog met de hand, maar verre weg de meeste druiven worden machinaal geplukt. Hierna zal zullen de druiven ontsteeld en vervolgens gekneusd worden. Deze massa zal hierna een alcoholische vergisting ondergaan. Vooraf zal men de most zwavelen om het risico te vermijden dat de most zal oxideren. Tijdens dit gistingsproces wordt onder invloed van de gistcellen de aanwezige suikers in de most omgezet in alcohol en vormt er op de most een zogenaamde hoed. Deze hoed bevat kleur, geur en tannines die belangrijk zijn voor het eindproduct en daarom is het van belang dat de sap over de hoed gepompt wordt, deze techniek noemt men remontage. Als het gistingsproces ten einde is zal het sap gescheiden worden van de vaste stoffen.

De jonge wijn zal hierna op eikenhoutenvaten gelegd worden om de tweede gisting te ondergaan. De malalcoholische vergisting heeft als doel om de appelzuren om te zetten in de mildere melkzuren, zodat de wijn milder zal worden.

In de periode dat de wijn op vat ligt zal de sap meerdere malen overgestoken worden op andere schone eikenhouten vaten om zo te voorkomen dat de wijn te lang in aanraking blijft met zijn bezinksel. Dit kan zowel op nieuwe als op oudere vaten. Nieuwe eikenhoutenvaten geven een vanille smaak en extra tannine, oudere vaten zorgen voor een complexere smaak en laten meer zuurstof door.

Thermo vinificatie

Thermo vinificatie heeft als doel om de wijn sneller op de dronk te krijgen, het nadeel is echter dat doordat er minder tannine in deze wijn zit de wijn een kortere levensduur zal hebben. De druiven worden in een roestvrijstalen gedaan, waarna deze enkele uren behoorlijk verhit word. Door deze hitte komen aroma en kleurstoffen vrij. Hierna zal de sap geperst worden en kan de gisting door de toegevoegde gistcellen op gang komen. Deze wijn zal enkele maanden op roestvrijstalen tanks of houtenvat liggen.

Macération Carbonique

Nadat de druiven geplukt zijn zullen deze in een grote stalen tank vervoerd worden. Deze tank wordt hierna hermetisch afgesloten en er zal koolzuurgas ingespoten worden. Doordat tijdens het vervoer de druiven openbarsten, komt er al een langzame vergisting op gang en zullen de aromastoffen aan de binnenzijde van de druif goed worden opgenomen in het sap. Na enkele dagen wordt de most geperst en al de wijn nog een alcoholische en malolactische vergisting ondergaan. Hierna zal de wijn nog korte tijd rijpen op roestvrijstalen tanks en kan de wijn gebotteld worden. De Macération Carbonique geeft wijn die direct gedronken kan worden, een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een Pays d'Oc wijn. Deze wijn bevat vrijwel geen tannines en zijn dus niet geschikt om op te leggen.

Geselecteerde rode wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van een rode wijn? Bekijk hier alle rode wijnen uit ons assortiment.

Een speciale selectie van een viertal bijzondere rode wijnen treft u hier onder.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473