Genereus in de mond met veel rood fruit, een beetje kalkachtig en een enorme citrus fraîcheur met tenslotte een positief bittertje in de afdronk. Zeer elegante rosé. Probeer deze wijn in combinatie met gegrilde vis en kip, salades, vissoep, krabrol of gazpacho.
Prachtig droge rosé van Château La Tour de By. Frambozenbedje en kruidentuin overlopend in een gazonnetje dat net een regenbuitje heeft mogen nuttigen. Lekker zo'n spatje groen op de achterhand. Aldus De Grote Hamersma.
Verkwikkende rosé met aroma's van pomelo, bosaardbei, roze peper en frambozencoulis. Gul en verfrissend tegelijk. 'Dorstlessende' afdronk met citroenachtige impressies.
Deze rosé met zijn felle kleur is karakteristiek voor wijnen uit Tavel. De blend van Cinsault en Grenache geeft impressies van passiefruit, citroen en meloen. Het rijpe rode fruit en zijn smaakintensiteit tilt deze wijn uit boven de gemiddelde terrasrosé. Vorige jaargangen geprezen door de internationale pers. Een klasse-rosé die de goede reputatie van de wijnregio Tavel meer dan waar maakt!
Dit is Provence-rosé in optima forma in Magnum-fles. Een schone stijl, die licht rood fruit afwisselt met de precisie van fris en dorstlessend citrusfruit. Ideaal voor ieder zonnig moment en natuurlijk breed inzetbaar bij veel zomerse gerechten.
Rosé is een eeuwenoude wijnsoort die gevoelig is voor trends. Bij Colaris vindt u de rosé wijnen die voldoen aan de eisen van de moderne wijndrinker, maar Colaris roeit soms ook tegen de stroom in. Zodoende vindt u een goede mix van moderne rosé wijnen en klassiekers die momenteel misschien minder populair zijn, maar die hun plek verdienen in het assortiment van Colaris vanwege hun uitstekende kwaliteit.
Provence rosé wijnen
De Zuid-Franse wijnstreek Provence is een verhaal apart. Er is geen gebied ter wereld dat zich zo heeft toegelegd op de productie van rosé als de Provence. De rosé wijnen die hier vandaan komen zijn herkenbaar aan hun bleke zalmroze kleur. Een standaard waar tegenwoordig steeds meer wijnen aan voldoen.
Belangrijke druiven die worden gebruikt bij de productie van rosé uit de Provence zijn grenache, syrah, mourvèdre, cinsault en cabernet sauvignon. Stuk voor stuk blauwe druiven die vanwege een zeer kort schilcontact tijdens de vinificatie slechts weinig kleur afgeven aan de uiteindelijke wijn.
Rosé uit Frankrijk
Naast de beroemde Provence rosé heeft wijnland Frankrijk nog meer gebieden waar rosé wordt gemaakt. Vaak speelt deze wijnsoort dan slechts een bijrol. Denk bijvoorbeeld aan Bordeaux, de Languedoc of de Rhône, waar in het laatste geval de rosé wijnen uit het subgebied Tavel juist weer een specialiteit zijn. De rosé uit deze streek is op z’n minst atypisch te noemen en staat bekend om zijn vermogen om uitstekend te rijpen.
Nog meer rosé
Ook buiten Frankrijk wordt rosé gemaakt. In het Spaanse wijngebied Navarra bijvoorbeeld is men wars van de huidige trend om de rosé steeds bleker te maken. Hier vindt u rosé met een donkere kleur waarin zelfs enige tannines waarneembaar zijn. Binnen het rosé assortiment van Colaris vindt u ook rosé uit Italië en Oostenrijk.
Culinaire inzetbaarheid
Rosé is over het algemeen breed inzetbaar. Deze zomerse dorstlesser is een graag geziene gast op terrassen en combineert uitstekend met een gastronomische barbecue. Wat dat betreft is rosé de ideale bbq-wijn. Bij Colaris vindt u altijd de ideale rosé.