Rosso di Montalcino 2020 DOC Poggio di Sotto
Dankzij het ongelooflijke en unieke terroir van Poggio di Sotto, samen met de expressiviteit van sangiovese kan deze Rosso di Montalcino gemakkelijk concurreren met een aantal Brunello's van de DOCG.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Rosso di Montalcino
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
"Levendig en maakt - in de stijl van Poggio di Sotto - een compacte indruk."
Deze Rosso di Montalcino is één van de beste uitdrukkingen van de Sangiovese druif. Dankzij het ongelooflijke en unieke terroir van Poggio di Sotto, samen met de expressiviteit van de Sangiovese kan deze Rosso di Montalcino gemakkelijk concurreren met een aantal Brunello's van de DOCG. Met 22 maanden houtopvoeding op Slavonische vaten van 30 hectoliter inhoud, kruipt deze Rosso richting de Brunello van Poggio di Sotto.
Die rijping geeft de wijn een kruidiger karakter, terwijl de furitige en florale kern intact blijft. Pioenrozen, kersen, frambozen en aardbeien, met een mineralige en aardse ondertoon. Cederhout en mediterraanse kruiden op het palet. De wijn is levendig en maakt - in de stijl van Poggio di Sotto - een compacte indruk. De zachte grip van fijne tannine en prettige zuren vormen daar een belangrijke reden toe.
- Côte de Boeuf
- Entrecôte
- Rib-eye
Blend | 100% Sangiovese |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Rosso di Montalcino |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13,5 % |
Classificatie | DOC Rosso di Montalcino |
Op dronk vanaf | 2025 |
Op dronk tot | 2040 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Natuurkurk |
Art.nr. | E106759 |
Awards | |
Wine Enthusiast
94/100 punten
Sweet vanilla-cherry and toasted coconut join savory notes of cured meat and tanned leather before the nose gets further umami depth from balsamic vinegar and coffee. Notes of Bing cherries and wild strawberries keep the palate juicy against mouth-clearing tannins that promise longevity.
Vinous
93/100 punten
The 2020 Rosso di Montalcino is youthfully restrained, forcing the taster to work for its aromatic blend of crushed ashen stones, wild herbs and smoke. This slowly evolves with further time in the glas, blowing off its earthy persona to reveal a core of red currants and dusty rose. It washes across the palate with silken textures, soft and pillowy, with depths of dark red fruit and mineral tones guided by vibrant acidity. This leaves a coating of fine tannins lingering, closing down hard through the finish with orange and clove hints. The 2020 needs cellaring to show its best. as it holds its power in reserve today.
Falstaff
94/100 punten
Radiant, bright ruby red. Complex nose, ripe red fruit, blood orange and rosehip tea, sea salt echo. The palate is enormously juicy, radiant, opens balanced, elegant, in addition there is a beautiful saltiness, flows radiantly, embedded in finely meshed tannins.
James Suckling
92/100 punten
This is ripe but fresh with cherries, currants, dark spices, walnuts and bark on the nose, following through to a medium body with steady acidity and firm, fine-grained tannins, that are crunchy and chalky. Vivid and attractive. Drink now.