2022 | Italië | Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino 2022 Mastrojanni
De Rosso di Montalcino ligt, naast 5 maanden op 54 hectoliter-vaten, ook nog 4 maanden op cementen tanks. Het geeft een lichte kruidigheid, maar nooit overdadig. Daarbij blijf ook het frisse fruitkarakter intact.
Verder lezen- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Rosso di Montalcino
33,70
/ prijs per fles
Nog 1 beschikbaar
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Één van de meest gerespecteerde wijndomeinen in Montalcino"
Mastrojanni is een verhaal van gebundelde krachten. Maurizio Castelli, voormalig oenoloog bij het vooraanstaande Castiglion del Bosco, ontmoette Andrea Marchetti en een goede samenwerking bloeide op. Hij bracht hem vervolgens in contact met de familie Mastrojanni, waar hij de vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg over het wijnproject.
De wijngaarden zijn al aangeplant in de jaren zeventig en Mastrojanni bracht de eerste botteling Brunello uit in vintage 1980: precies zo oud als de DOCG zelf. Met de bovengenoemde intrede van Andrea Marchetti maakte Mastrojanni - inmiddels eigendom van Illy, met Marchetti als CEO - echter een grote sprong voorwaarts.
Ondanks kritiek van sceptici werd er bij Mastrojanni vastgehouden aan traditionele overtuigingen en methoden - en het succes heeft zich bewezen. Mastrojanni is om die reden één van de meest gerespecteerde wijndomeinen in Montalcino. In de traditioneel ingerichte kelders worden eikenhouten vaten van uiteenlopende makelij en formaten gebruikt: vaten van Allier, Stockinger, Pascha en Gamba. De grote vaten die gebruikt worden lopen van 16 tot maar liefst 54 hectoliter inhoud! Kleine vaten worden nadrukkelijk geschuwd. Bij Mastrojanni wordt er gezocht naar een verfijnde houttoets; het wisselen van soort hout en formaat zorgt voor een gelaagdheid en subtiliteit, die de kwaliteiten van de sangiovese-druiven en het terroir laten spreken.
De Rosso di Montalcino ligt, naast 5 maanden op 54 hectoliter-vaten, ook nog 4 maanden op cementen tanks. Het geeft een lichte kruidigheid, maar nooit overdadig. Daarbij blijf ook het frisse fruitkarakter intact; het rode fruit is rijp en uitgesproken, maakt de wijn verleidelijk en wordt ondersteund door prettige tannines.
De wijngaarden zijn al aangeplant in de jaren zeventig en Mastrojanni bracht de eerste botteling Brunello uit in vintage 1980: precies zo oud als de DOCG zelf. Met de bovengenoemde intrede van Andrea Marchetti maakte Mastrojanni - inmiddels eigendom van Illy, met Marchetti als CEO - echter een grote sprong voorwaarts.
Ondanks kritiek van sceptici werd er bij Mastrojanni vastgehouden aan traditionele overtuigingen en methoden - en het succes heeft zich bewezen. Mastrojanni is om die reden één van de meest gerespecteerde wijndomeinen in Montalcino. In de traditioneel ingerichte kelders worden eikenhouten vaten van uiteenlopende makelij en formaten gebruikt: vaten van Allier, Stockinger, Pascha en Gamba. De grote vaten die gebruikt worden lopen van 16 tot maar liefst 54 hectoliter inhoud! Kleine vaten worden nadrukkelijk geschuwd. Bij Mastrojanni wordt er gezocht naar een verfijnde houttoets; het wisselen van soort hout en formaat zorgt voor een gelaagdheid en subtiliteit, die de kwaliteiten van de sangiovese-druiven en het terroir laten spreken.
De Rosso di Montalcino ligt, naast 5 maanden op 54 hectoliter-vaten, ook nog 4 maanden op cementen tanks. Het geeft een lichte kruidigheid, maar nooit overdadig. Daarbij blijf ook het frisse fruitkarakter intact; het rode fruit is rijp en uitgesproken, maakt de wijn verleidelijk en wordt ondersteund door prettige tannines.
Specificaties