2022 | Italië | Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino 2022 Uccelliera
Niet al te zware Rosso di Montalcino, maar juist één met perfecte balans in zuren, tannines en fruit. Licht houtgerijpt voor body en complexiteit.
Verder lezen- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Rosso di Montalcino
Normale prijs: 27,50 Speciale prijs: 24,95
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Deze wijn Uccelliera is exemplarisch voor de stijl van een goede 'Rosso'."
Andrea Cortonesi kocht in 1986 een stuk land over (van zijn voorgaande werkgever, Brunello-domein Piccolomini) in de omgeving waar hij is opgegroeid. Hij is, naar eigen zeggen “een man van het land”: hij heeft geen wijnmaker in de arm genomen, werkt niet met wijnconsultants: hij is eigenaar, wijnmaker, plukker, snoeier en visionair. Hij staat zelf ook in de wijngaarden en besteedt nauwelijks geld aan marketing, wat de prijs van zijn wijnen ten goede komt.
Rosso di Montalcino wordt vaak onterecht aangezien als een 'mindere versie' van Brunello di Montalcino. In werkelijkheid zijn het compleet verschillende wijnen - weliswaar van dezelfde druif en regio, maar door andere wijngaarden of houtopvoeding bedoeld voor een ander moment. Deze wijn Uccelliera is exemplarisch voor de stijl van een goede 'Rosso'.
De druivenstokken van deze wijn staan op de wijngaard Castelnuovo dell'Abate op een hoogte tussen de 150 en 350 meter. De wijngaarden liggen op de heuvels even ten zuid - oosten van Montalcino. Na de handmatige pluk vindt de eerste gisting plaats in stalen tanks. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans en Sloveens eiken vaten, gedurende een periode van 8 maanden. Vervolgens vindt er nog een verdere rijping van de wijn plaats op de fles gedurende minimaal 3 maanden.
Een Rosso met een perfecte balans in zuren, tannines en fruit. Licht houtgerijpt voor body en complexiteit - zowel in de neus als op het palet - maar altijd vlot en sappig.
Rosso di Montalcino wordt vaak onterecht aangezien als een 'mindere versie' van Brunello di Montalcino. In werkelijkheid zijn het compleet verschillende wijnen - weliswaar van dezelfde druif en regio, maar door andere wijngaarden of houtopvoeding bedoeld voor een ander moment. Deze wijn Uccelliera is exemplarisch voor de stijl van een goede 'Rosso'.
De druivenstokken van deze wijn staan op de wijngaard Castelnuovo dell'Abate op een hoogte tussen de 150 en 350 meter. De wijngaarden liggen op de heuvels even ten zuid - oosten van Montalcino. Na de handmatige pluk vindt de eerste gisting plaats in stalen tanks. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans en Sloveens eiken vaten, gedurende een periode van 8 maanden. Vervolgens vindt er nog een verdere rijping van de wijn plaats op de fles gedurende minimaal 3 maanden.
Een Rosso met een perfecte balans in zuren, tannines en fruit. Licht houtgerijpt voor body en complexiteit - zowel in de neus als op het palet - maar altijd vlot en sappig.
Specificaties