Heerlijke Sangiovese voor zo te drinken of bij pure gerechten uit de Italiaanse keuken.
Schenk 'm licht gekoeld op zo'n 15-16 graden.
Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , gevogelte, kalfsvlees , lam, pasta met vleessaus, pizza en risotto.
Al vele jaren we met de wijnen van de zeer charmante Caterina Dei. Waar ze vroeger nog alleen maar druiven verkochten, produceren ze nu sinds 1985 hun eigen wijn. In 1989 bouwde de vader van Caterina een geheel nieuwe wijnkelder, die vandaag de dag nog steeds in gebruik is. In 1991 is ze gestopt met haar carrière als actrice en zangeres en heeft zich geheel gestort op het produceren van karakteristieke wijnen.
Het wijngoed is tegenwoordig verdeeld over vier wijngaarden: Bossona, Martiena, La Ciarliana en La Piaggia. De verschillende terroirs liggen allemaal op een minimale hoogte van 300 m. De doelstelling van Caterina is om karakteristieke wijnen te maken, met expressie van hun terroir, kracht, finesse en een perfecte combinatie tussen de moderne en klassieke stijl. Ook Dei heeft een eervolle vermelding in de Gambero Rosso.
Blend van 90% sangiovese, 5% canaiolo nero en 5% merlot. Zo’n 3 maanden gelagerd in grote Sloveense eikenhouten vaten. Veel primair en paars fruit; vooral kersen en pruimen. In de smaak lekker vlezig, boordevol rijpe vijgen en bosbessen met impressies van thee en tabak. Mondvullend met zachte tannine en voldoende fraîcheur.
Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.