Fanatische Noord Rhône!
Heb geduld. Drink tussen 2017-2022

Fanatische Noord Rhône!
Heb geduld. Drink tussen 2017-2022

Land Frankrijk
Regio Rhône
Streek Saint Joseph
Wijnmaker Saint Cosme
Oogstjaar 2012
€ 22,50 € 25,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven 100% Serine (oude syrah-variëteit)
Op dronk van 2016 tot 2022
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij gegrild vlees, harde kazen, stoofschotels en wildgerechten.

Proefnotitie

Louis Barruol heeft hogerop in de Rhônevallei uitstekende contacten met collega-wijnbouwers. Zodoende kan hij voortreffelijk fruit kopen om het zelf te vinifiëren en de wijnen vervolgens onder de naam van Saint Cosme op de markt te brengen. Ook de Saint Cosme Saint-Joseph 2012 komt van 100 procent serine (serine is een oude syrah-variëteit). In dit geval komen de druiven van de granieten hellingen bij Malleval. De vergisting van het fruit heeft ook nu weer volgens de typerende Louis Barruol-filosofie plaats gehad. Dus met de hele trossen. Ook voor de Saint-Joseph is 20 procent nieuw eiken gebruikt. Malleval ligt dicht bij Condrieu en het lijkt daarom ook niet toevallig dat de serine van Malleval zo aromatisch is dat hij soms doet denken aan de energie van de viognier van Condrieu. De druiven zijn laat geplukt, waardoor ze een bijzondere fysiologische rijpheid bezaten. Het geeft de wijn diepte, compactheid en lengte.
Een enorme intensiteit, veel zwart fruit en kruidige tonen. Daarnaast ook een lichte florale toon. Dit is een wijn die tijd nodig heeft. Drink dit vanaf 2017.

Saint Joseph 2012 Saint Cosme

Beoordelingen

Wine Advocate
robertparker.com
Score: 89-92

The 2012 Saint Joseph is all-around impressive and shows the vintage’s vibrancy and purity nicely. Blackberry, pepper, bacon, violets and ample floral notes flow from this medium-bodied, lively, moderately concentrated effort. Shining for its purity and freshness, it will drink nicely for 6-8 years.
In addition to producing some of the best Gigondas out there, superstar winemaker Louis Barruol makes some fine Northern Rhones as well.

Saint Cosme

Louis Barruol is de absoluut ster uit Gigondas. In een aantal jaren tijd is hij met zijn kultwijnen uitgegroeid tot een internationaal zeer gewaardeerde producent. Van zijn instapwijnen onder het label Little James Basket tot de 100 punten wijn Hominis Fides. (Helaas zijn de wijnen zeer beperkt beschikbaar door de toenemende wereldwijde vraag).

Meer over deze wijnmaker

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Ook interessant
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473