2022 | Frankrijk | Rhône
Saint-Joseph Rouge ‘La Bergerie’ 2022 Domaine de la Roche Paradis
100% Syrah, afkomstig van ook van de lieu-dit ‘Les Vessettes’ op graniet boven de stad Chavanay. De wijn werd vergist met ongeveer 30% hele trossen om een elegante, bloemige stijl van Syrah te produceren. Gerijpt in oudere barriques gedurende 12 maanden. Fris, mineraal en geconcentreerd. Puur en verfijnd.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah
- Land & RegioFrankrijk, Rhône
28,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
'Puur en verfijnd'
Hoog boven de uitgestrekte wijngaarden van Saint-Joseph, op het landgoed van zijn familie, werkt Yann Menager aan een revolutionair wijnproject in een omgebouwde stenen schuur die ooit diende als koeienstal. Hij maakt een sublieme reeks wijnen met superieure energie en balans - met frisheid en finesse die doen denken aan de tijd vóórdat super-extractie en veel nieuw eikenhout in de mode kwam in de noordelijke Rhônevallei. Het zijn echte terroirgedreven wijnen die het unieke klimaat van de ‘Septentrionale’ (de noordelijke Rhônevallei) weerspiegelen. Dat ten opzichte van de warme ‘Méridionale’ (het zuidelijke deel) veel meer gelijkenissen vertoont met bijvoorbeeld de koelere Beaujolais.
Yann beschouwd zichzelf als een 'polyculturist'. Dat is eigenlijk een soort wijnboer uit het verre verleden, die niet alleen maar druiven teelt - maar zich ook op vee en het verbouwen van fruit en groente focust. Eenmaal aangekomen op zijn wijngaarden lijkt het ook of je een reis terug in het verleden hebt gemaakt: fieldblends (verschillende druivenrassen voor elkaar heen geplant), biologische wijnbouw, lage opbrengsten voor de beste kwaliteit en handmatige snoei en oogst. In zijn oude stenen schuur (Roche Paradis: het paradijs van rotsen) is dat niet anders: minimale interventie en spontane natuurlijke en malolactische vergisting.
Yann beschouwd zichzelf als een 'polyculturist'. Dat is eigenlijk een soort wijnboer uit het verre verleden, die niet alleen maar druiven teelt - maar zich ook op vee en het verbouwen van fruit en groente focust. Eenmaal aangekomen op zijn wijngaarden lijkt het ook of je een reis terug in het verleden hebt gemaakt: fieldblends (verschillende druivenrassen voor elkaar heen geplant), biologische wijnbouw, lage opbrengsten voor de beste kwaliteit en handmatige snoei en oogst. In zijn oude stenen schuur (Roche Paradis: het paradijs van rotsen) is dat niet anders: minimale interventie en spontane natuurlijke en malolactische vergisting.
Specificaties