Door negroamaro gedomineerde wijn uit de hak van Italië. Rond, pittig en uiterst sympathiek.

Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 14,00

Land Italië
Regio Apulië
Wijnmaker Azienda Vinicola Rivera
Oogstjaar 2016
€ 8,75 € 10,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Malvasia Nera en Negroamaro
Op dronk van 2019 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , harde kazen, pasta met vleessaus en rood vlees.

Azienda Vinicola Rivera

Rivera is one of the great estates in Italy. Dit zijn de woorden van Italië-specialist Antonio Galloni. Rivera is de benchmark voor kwaliteitswijn uit Puglia. Giuseppe de Corato verwierf in 1921 het landgoed dat eeuwenlang eigendom was van de adellijke Rivera familie en toverde het om tot een voor die tijd zeer moderne wijnkelder.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Salentino is de hak van Italië. Giuseppe de Corta verwierf er in 1921 een groot landgoed van de adellijke Rivera familie. Voor de nazaten Carlo en Sebastiano de Corta staat duurzame wijnbouw hoog in het vaandel (zo wordt 70 procent van de energiebehoefte voorzien door zonnepanelen). Deze compositie van negroamaro (90 procent) en malvasia nero (10 procent) biedt veel mondvulling met volop zwarte kers en mooi versmolten tannine in de rugdekking. Pittig, rond en erg sympathiek. Een 9- in De Wijngids 2020 van de Nederlandse Masters of Wine!

Salice Salentino 2016 Rivera 9- De Wijngids

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamermsa

8,5
Eerdaags hebben we een feestje op het domein: Rivera 100 jaar. Oprichter Giuseppe di Corato plantte de eerste rank in 1921. Italië-specialist Antonio Galloni noemt 'Rivera is one of the great estates in Italy.' Vooruit, laat er sprake zijn van wat chauvinisme maar goed is deze Salice zeker. Barstend van het rode fruit, glunderend van de zon, prettig in het zoet, mild kruidig, verlichtende zuren, rondom gevuld. Nu al feest.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Giuseppe de Corta verwerft in 1921 een groot landgoed in Salentino dat daarvoor eeuwenlang eigendom was van de adellijke familie Rivera. Tegenwoordig zwaaien nazaten Carlo en Sebastiano de scepter over het bedrijf dat bestaat uit een combinatie van eeuwenoude historische kelders en state-ofthe- art apparatuur. Duurzame wijnbouw staat hoog in het vaandel (zo wordt in 70 procent van de energiebehoefte voorzien door zonnepanelen). Salentino is de hak van Italië. Een prachtig zonovergoten schiereiland dat wordt omspoeld door twee zeeën. Het is het meest oostelijk gelegen wijngebied van Italië waar het kwik ’s zomers tot Sahara-achtige temperaturen kan oplopen. Daar staat echter een verkoelende bries van de Adriatische Zee tegenover. Ideale omstandigheden voor negroamaro (90 procent) met zijn zomers bouquet van zwarte kers en noga en zijn vlezige smaak en malvasia nero (10 procent). Veel mondvulling met wederom volop zwarte kers en mooi versmolten tannine in de rugdekking. Pittig, rond en erg sympathiek.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473