2016 | Italië | Brunello di Montalcino
San Polino Brunello di Montalcino 2016
97/100 punten, schitterende "top Brunello". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
64,95
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Brunello di Montalcino 2016 San Polino - 97/100 James Suckling
De "basis" Brunello di Montalcino van San Polino komt van een wijngaard gelegen op de noordelijke hellingen van Montalcino. De grondsoort is kleiachtig en weelderig. De druiven geplukt uit deze wijngaard geven een volle en mooi gestructureerde, fruitige, weelderige, krachtige, luxueuse en heerlijke wijn.San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De druiven van deze Brunello komen niet van de Helichrysum wijngaard De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. Dit verouderingsproces geschiedt voor een periode van 42 maanden.
Deze fantastische Brunello begint "op dronk" te komen in 2023, maar vervolgens kun je hiervan genieten tot 2040. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van te voren. Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.
James Suckling: 97/100 punten
Attractive aromas of cherry, dark mushroom, bark and walnut follow through to a full body with lots of ripe cherry and berry character in the center palate. Firm, chewy tannins draw you down the palate. Extremely long. From organically grown grapes. Better than the superb 2015? Drink after 2023 and onwards.
Robert Parker: 93/100 punten
The 2016 Brunello di Montalcino (made with organic fruit) opens to dark fruit, cherry and dried plum. Those fruit tones are ripe with extra sweetness, but they are neatly framed by tar, smoke and exotic spice that recalls mesquite or cedar wood. The dark ripe intensity of the fruit it tightly interwoven within those oak-driven flavors and the wine's full-bodied fiber. This 10,000-bottle release has come along nicely over the years, showing a steady upward climb in quality and distinction.
De "basis" Brunello di Montalcino van San Polino komt van een wijngaard gelegen op de noordelijke hellingen van Montalcino. De grondsoort is kleiachtig en weelderig. De druiven geplukt uit deze wijngaard geven een volle en mooi gestructureerde, fruitige, weelderige, krachtige, luxueuse en heerlijke wijn.San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. Het bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De druiven van deze Brunello komen niet van de Helichrysum wijngaard De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques. Dit verouderingsproces geschiedt voor een periode van 42 maanden.
Deze fantastische Brunello begint "op dronk" te komen in 2023, maar vervolgens kun je hiervan genieten tot 2040. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van te voren. Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.
James Suckling: 97/100 punten
Attractive aromas of cherry, dark mushroom, bark and walnut follow through to a full body with lots of ripe cherry and berry character in the center palate. Firm, chewy tannins draw you down the palate. Extremely long. From organically grown grapes. Better than the superb 2015? Drink after 2023 and onwards.
Robert Parker: 93/100 punten
The 2016 Brunello di Montalcino (made with organic fruit) opens to dark fruit, cherry and dried plum. Those fruit tones are ripe with extra sweetness, but they are neatly framed by tar, smoke and exotic spice that recalls mesquite or cedar wood. The dark ripe intensity of the fruit it tightly interwoven within those oak-driven flavors and the wine's full-bodied fiber. This 10,000-bottle release has come along nicely over the years, showing a steady upward climb in quality and distinction.
Specificaties