2019 | Italië

San Polino Brunello di Montalcino Riserva 2019

  • San Polino Brunello di Montalcino Riserva 2019
en-primeur
Opslaan

Alleen in de allerbeste jaren wordt er een riserva gemaakt bij San Polino. Na een jaartje te zijn overgeslagen in 2018 - is het gelukkig weer zover. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om deze wijn te ontkurken, maar wij ontdekten al veel potentie. De tannines zijn stevig en overal in de mond te proeven, maar van ongelofelijke kwaliteit. Typisch Toscaans! Decanter noemt de tannines 'clayey', Suckling 'calky' en Robison 'gravelly'. Wij schreven op 'zanderig'. Dat heeft misschien een negatieve connotatie, maar is absoluut positief bedoeld! Cederhout, groene kruiden, truffel in de neus - zeer zuiver op het palet. Dit is er één voor in de kelder

Verder lezen
  • Land & Regio
    Italië
115,00
/ prijs per fles
Opslaan
En Primeur: wijn nu reserveren, wordt in 08-2025 verwacht.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards
WijnsoortRode Wijn
En PrimeurJa
LandItalië
Jaargang2019
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14.5 %
AllergenenSulfieten
DuurzaamheidBiologisch
Art.nr.K205255
Awards
  • San Polino Brunello di Montalcino Riserva 2019

Decanter, 96/100 punten
The estate’s Riserva is only produced in years of incomparable greatness, or when there is a particularly compelling story to tell. The previous vintage, 2017, fell into the latter category, while 2019, conversely, celebrates an unequivocally superlative year. It leads with a heady mixture of clove, vanillin and coriander before distinct mineral notes take hold. The palate is still somewhat muddled after long ageing in Slavonian oak casks, though properly youthful. Taut yet concentrated with thrilling tension, it vibrates with frisky acidity. Well extracted clayey tannins demand at least a couple of years in the cellar.

James Suckling, 96/100 punten
 A dark and restrained Brunello with aromas of savory blood oranges, meat, intense dried flowers, red cherries and red currants. Graceful at the attack, with a full body, firm chalky tannins and chewy, refreshing acidity. Youthful tension and a good licorice aftertaste. Best from 2026.

Jancis Robinson, 18/20 punten
Lustrous mid to deep ruby. Exuberant, exotic raspberry-and-cranberry nose. Bags of raspberry fruit on the palate on a layer of gravelly tannins. Very long, intense, minerally and dramatic yet with an elegant constitution. A stunning wine.