2012 | Italië | Brunello di Montalcino
San Polino Helichrysum Brunello di Montalcino 2012
96/100 punten, schitterende "top Brunello". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
Normale prijs 74,95 Speciale prijs 67,45
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Brunello di Montalcino 2012 Helichrysum - 96/100 - Decanter - 95/100 punten James Suckling
Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. ZHet bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques.
Decanter: 96/100
Bright, very youthful looking ruby colour. Delicate floral and wild berry nose. The palate has great power but also superior balance, showing precise fruit with a fresh, juicy vein behind the tannins and a long, broad finish with hints of baked earth and cocoa powder.James Suckling: 95/100
Flamboyant young wine with crushed-raspberry, chocolate and orange-rind undertones. Full body, firm and silky tannins and a long and flavorful finish. From biodynamic grapes. Drink in 2020.
Donker robijnrode wijn met een heerlijke intense geur in de neus van kersen en gedroogd rood fruit. in de mond is de wijn complex, vol, fris rijp rood fruit, krachtig, maar ook zijdezacht. De afdronk is lang aanhoudend. San Polino is een heel kleine zeer gepassioneerde Brunello producent. ZHet bewerking- en het snoeien van de wijngaard 2,5 ha grote wijngaard geschiedt volledig handmatig. De wijngaard wordt bemest met de mest van het vee dat zij houden nabij de boerderij, de bladeren, het snoeisel. Alles wordt tot compost verwerkt. De wijngaard is aangeplant met 5.000 stokken per ha.
De wijngaard is gelegen in het zuidelijke deel van Montalcino, nabij Castel Nuovo dell' Abate, in het Val d'Orcia. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter. De grondsoort in de wijngaard varieert van zand-leem naar (rode)klei-leem en rijk aan kalkgesteente. De bodem is goed gedraineerd en heeft een goede waterdoorlaatbaarheid maar houdt anderzijds ook het water goed vast. De wijngaard ligt op het zuidelijke deel van de helling. In de wijngaard voel je de altijd frisse bries van de wind komend van de nabij gelegen Monte Amiata.
De oogst van de druiven geschiedt handmatig. De oogst vindt meerdere malen per jaar plaats. Alleen de zeer rijpe druiven worden geoogst. De andere druiven laat men zitten. Deze worden een tot 2 weken later geoogst. De druiven worden altijd binnen 30 minuten na de oogst geperst. Voor het maken van de wijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse gisten. Tijdens het fermentatie proces kan de temperatuur oplopen tot 28-33 graden Celsius. Voor de veroudering van de wijn wordt gebruik gemaakt van grote Sloveens eiken vaten, Franse tonneaux en barriques.
Decanter: 96/100
Bright, very youthful looking ruby colour. Delicate floral and wild berry nose. The palate has great power but also superior balance, showing precise fruit with a fresh, juicy vein behind the tannins and a long, broad finish with hints of baked earth and cocoa powder.James Suckling: 95/100
Flamboyant young wine with crushed-raspberry, chocolate and orange-rind undertones. Full body, firm and silky tannins and a long and flavorful finish. From biodynamic grapes. Drink in 2020.
Specificaties