2016 | Italië | Sardinië
Sardus Pater Arruga Superiore Carignano del Sulcis 2016
Zeer Goed Waardering Gambero Rosso, Carignano Superiore, vol, met heerlijke hints van gedroogd fruit, pruimenjam, afdronk is fluweelzacht en lang aanhoudend. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCarignan
- Land & RegioItalië, Sardinië
Normale prijs: 29,95 Speciale prijs: 26,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Complexe aroma's van mediterrane kruiden en wilde bessen met een lange afdronk"
Sardijnse Carignano Superiore - Zeer Goed Gambero Rosso - Vier Sterren Italiaanse Sommeliers.
Donker robijnrode wijn. Met in de neus aangename hints van zure kers, zoethout, mirtebessen, roze peper, zomerherinneringen aan nat zand. In de mond is deze Superiore zijdezacht, prachtig rijp donkerrood fruit, zeer aangename tannines in de lang aanhoudende en zachte volle afdronk.
Deze wijn wordt gemaakt van de Carignano druif (100%), De Carignano in dit deel van Sardinië heeft een sterke historische achtergrond. De stokken zijn aangeplant zonder onderstok, zoals in de tijd voor de uitbraak van de phylloxera. Kenners menen dat dit wijnen oplevert die meer uniek en uitgesproken van smaak zijn.
De druiven van deze prachtige wijn komen van stokken die zijn aangeplant omstreeks 1930. De opbrengst van de stokken is heel laag, waardoor dit een prachtige vol fruitige wijn is.
De stokken staan in zanderige grond nabij de zee. De druiven worden eind september handmatig geplukt en zorgvuldig op de allerbeste kwaliteit geselecteerd. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en ondergaan deze, gedurende 15 dagen, de eerste gisting in stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog enkele maanden in stalen vaten om daarna gedurende 18 maanden verder te verouderen in eiken barriques alvorens te worden gebotteld. Nadat de wijn is gebotteld blijft deze nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Authentieke Carignano Wijn/spijs combinatie: perfect bij rijpe Pecorino kaas en gebraden of gegrild (schapen)vlees.
Specificaties
In het glas presenteert de wijn zich met een rijke robijnrode kleur met donkere tinten. Het bouquet is complex, met intense tonen van mediterrane kruiden, wilde bessen en jeneverbes. Op het palet biedt de wijn een volle body met soepele tannines, vergezeld van fijne kruidige en balsamico-nuances. De afdronk is lang en persistent, wat de wijn een uitstekende begeleider maakt van rijke vleesgerechten en gerijpte kazen.