Nieuw-Zeeland Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc is een druivensoort die is gekenmerkt door zijn droge, tintelende, frisse smaken met flink wat zuur. Gemaaid gras, kruisbessen, asperges en soms zelfs kattenpis is erg kenmerkend deze aromatische druif. De thuisbasis is de Loire, waar in Sancerre en Pouilly-Fumé prachtige exemplaren gemaakt worden.

Meer over frisse sauvignon blanc

Uit het Nieuw-Zeelandse Marlborough komen de krachtigste sauvignon blancs met intense heldere frisheid. Ook heeft deze meer fruit dan de Franse variant. De druif is niet erg geschikt om te mengen met andere druivenrassen. Een uitzondering hiervan is met sémillon, hier zorgt sauvignon blanc voor de frisse zuren. Deze combinatie is veel in Bordeaux terug te vinden, waar de beste wijnen op hout rijpen. Verder is de druif niet erg geschikt om op hout te laten rijpen en dient de wijn dus ook jong gedronken te worden. Naast Loire en Marlborough is de druif in de meeste wijnlanden terug te vinden, Rueda in Spanje, Chili, Zuid-Afrika, Californië en Stiermarkten in Oostenrijk. De wijn is geschikt als fris aperitief, maar ook erg lekker bij vis, groenteschotels en lichtgekruide vleesgerechten.

Hier onder treft u enkele Sauvignon Blanc-toppers uit ons assortiment. Bekijk hier alle Sauvignon Blanc wijnen uit ons assortiment.

Sauvignon Blanc 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473