2022 | Italië | Friuli-Venezia Giulia
Schiopetto Pinot Grigio del Pompiere Friuli 2022
Een frisse en strakke pinot grigio met tonen van gedroogde citroenen en mango's en appels. Medium-bodied met een compact en romig gehemelte en overvloedig fruit.
Verder lezen- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasPinot Grigio
- Land & RegioItalië, Friuli-Venezia Giulia
19,95
/ prijs per fles
Nog 5 beschikbaar
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Mario Schiopetto werd geboren in 1930 en groeide op in de door zijn familie beheerde Osteria ai Pompieri. Hij deed zijn eerste professionele ervaringen op als brandweerman en later als vrachtwagenchauffeur. In 1963, geleid door zijn smaak en liefde voor wijn, begon hij zich te wijden aan wijnproductie op de boerderij van zijn ouders en produceerde hij de eerste pure Tocai in 1965. Het historische etiket bevatte destijds een tekening van zijn brandweerwagen, die hij ook gebruikte om wijn bij klanten te bezorgen.
De Pinot Grigio druiven groeien in de Capriva wijngaarden, gelegen in de Collio DOC. De geschiedenis en traditie lopen door elkaar in dit buitengewone terroir van Collio met zijn bijzonder elegante wijnen. Het totaal oppervlak van de wijngaarden in dit gebied is 18 ha. De wijngaarden liggen in heuvelachtig terrein met marmerachtig gesteente vanuit het Eoceen tijdperk. De druiven worden eind augustus met de hand geplukt. Na de pluk en zorgvuldige selectie op kwaliteit van de druiven worden deze zacht geperst. De vergisting vindt plaats voor een periode van 10 tot 12 dagen in grote stalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 8 maanden in grote stalen vaten, waarna zij wordt gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder voor minimaal 5 maanden in de kelders van het domein.
Een frisse en strakke pinot grigio met tonen van gedroogde citroenen en mango's en appels. Medium-bodied met een compact en romig gehemelte en overvloedig fruit.
De Pinot Grigio druiven groeien in de Capriva wijngaarden, gelegen in de Collio DOC. De geschiedenis en traditie lopen door elkaar in dit buitengewone terroir van Collio met zijn bijzonder elegante wijnen. Het totaal oppervlak van de wijngaarden in dit gebied is 18 ha. De wijngaarden liggen in heuvelachtig terrein met marmerachtig gesteente vanuit het Eoceen tijdperk. De druiven worden eind augustus met de hand geplukt. Na de pluk en zorgvuldige selectie op kwaliteit van de druiven worden deze zacht geperst. De vergisting vindt plaats voor een periode van 10 tot 12 dagen in grote stalen vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 8 maanden in grote stalen vaten, waarna zij wordt gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder voor minimaal 5 maanden in de kelders van het domein.
Een frisse en strakke pinot grigio met tonen van gedroogde citroenen en mango's en appels. Medium-bodied met een compact en romig gehemelte en overvloedig fruit.
Specificaties
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Pinot Grigio |
Regio | Friuli-Venezia Giulia |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2022 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Allergenen | Sulfieten |
Art.nr. | E106253 |