Schloss Johannisberg Riesling Orangelack Kabinett 2023
Briljant spel tussen levendige zuren en subtiele zoetheid
"What explosive aromas this astonishing riesling Kabinett has"
- James Suckling (98/100 punten)"A most seductive wine, it’s light and ethereal, leading to a long finish"
- Anne Krebiehl, Vinous (94/100 punten)
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasRiesling
- Land & RegioDuitsland
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
-
Vanaf €75 gratis bezorgd
-
Levering binnen 3 werkdagen
-
Verzekerd verzonden
-
100% proefgarantie
"A most seductive wine, it’s light and ethereal, leading to a long finish"
De Orangelack Kabinet is een enorm energieke wijn, die indruk maakt met levendige zuren, delicaat fruit, subtiele zoetheid en lineaire koelte. Oogstjaar 2023 was een relatief warm oogstjaar, wat leidde tot een bijzonder goede ontwikkeling van de gezonde druiven. De neus wordt gedomineerd door intense aroma's van steenfruit zoals gele pruim en witte perzik, vergezeld van florale en kruidige toetsen zoals oranjebloesem, lavendel en salie. In de mond is de wijn sappig en complex, met licht steenfruit en lichte exotische nuances van passievrucht. Na de handmatige pluk werd de most voorzichtig geperst en volledig gefermenteerd in roestvrij staal, waarna de wijn 6 maanden rijpte op fijne droesem in een vat van 1200 liter van het eigen eikenhout.
Wijnsoort | Dessertwijn, Witte Wijn |
---|---|
En Primeur | Ja |
Land | Duitsland |
Druivenras | Riesling |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2023 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 9 % |
Op dronk vanaf | 2024 |
Op dronk tot | 2040 |
Allergenen | Sulfieten |
Art.nr. | E108531 |
Awards | |
Robert Parker's Wine Advocate
94+/100 punten
Lush and refined on the palate, this is a generous, textured and well-balanced Schloss Johannisberger with uplifted substance thanks to enormously saline and delicate mineral grip and tension. This is a playful but seriously intense and savory as well as concentrated Kabinett with great finesse and a long, salivating and grippy finish that will make it an excellent food wine in 10 or so years.” - Stephan Reinhardt