2016 | Italië | Brunello di Montalcino
Siro PacentiVecchie Vigne Brunello di Montalcino 2016
97/100 punten van James Suckling voor deze Siro Pacenti Brunello di Montalcino, elegant, complex, zachte tannines Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
105,00
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Brunello di Montalcino DOCG - Vecchie Vigne 2016 - Siro Pacenti - 97/100 James Suckling
Elegante Brunello met een grote complexiteit en fijne zachte tannines De druiven komen van stokken aangeplant in de begin jaren ’80. De druiven zijn uitsluitend Sangiovese Grosso met een uiterst lage productie van slechts 800 tot 1.000 gram per plant. De wijngaarden worden uitsluitend handmatig bewerkt. Bij Siro pacentie wordt gewerkt met groot respect voor natuur en milieu. Na de handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst. De vinificatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. De opvoeding van de wijn geschiedt in eiken vaten van 225 liter voor een periode van 24 maanden. Vervolgens ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 24 maanden op de fles alvorens deze op de markt komt.
Siro Pacenti Brunello is niet gefilterd om zo een maximale expressie te krijgen.
Deze Brunello 2016 begint op dronk te komen in 2025, maar je kunt hem ook wegleggen tot 2045. Decanteer de wijn, of open de fles 24 uur van te voren. Drink deze fantastische Brunello niet op kamertemperatuur, maar op 18ºC.James Suckling: 97/100 punten
Such wonderful opulence and beauty. The nose shows dried flowers and minerals with blackberries and black cherries. Purity is the word. Full-bodied with incredible depth and structure and polished, silky tannins that envelop your palate. The length is really impressive. Try after 2025.
Robert Parker: 94/100 punten
I tasted this wine from barrel a few years back, and it's great to follow up on its evolution. Looking back at my notes, I remarked on the generosity, depth and fruit-driven bounty of the Siro Pacenti 2016 Brunello di Montalcino Vecchie Vigne. Those are the same words I would use to describe the wine today. Indeed, they could sum up the house style that underlines concentration, careful berry selection and an elaborate oak regimen with new French barrique. Fruit from old vines represents a blend of two sites, one with rocky soils to the south and another with clay soils to the north. This wine opens to a nicely saturated appearance with dark berry, spice and tobacco. The wine is structured and firm, owning its tannins to both the fruit and the barrique. I do find the tannins to be astringent at this young stage, so I would hold off from opening this 25,000-bottle release for a long while. Like many of the other producers in Montalcino, Giancarlo Pacenti has captured the linearity and focus of the vintage, but his house style ultimately leaves a bigger mark on the fruit.
Elegante Brunello met een grote complexiteit en fijne zachte tannines De druiven komen van stokken aangeplant in de begin jaren ’80. De druiven zijn uitsluitend Sangiovese Grosso met een uiterst lage productie van slechts 800 tot 1.000 gram per plant. De wijngaarden worden uitsluitend handmatig bewerkt. Bij Siro pacentie wordt gewerkt met groot respect voor natuur en milieu. Na de handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst. De vinificatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. De opvoeding van de wijn geschiedt in eiken vaten van 225 liter voor een periode van 24 maanden. Vervolgens ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 24 maanden op de fles alvorens deze op de markt komt.
Siro Pacenti Brunello is niet gefilterd om zo een maximale expressie te krijgen.
Deze Brunello 2016 begint op dronk te komen in 2025, maar je kunt hem ook wegleggen tot 2045. Decanteer de wijn, of open de fles 24 uur van te voren. Drink deze fantastische Brunello niet op kamertemperatuur, maar op 18ºC.James Suckling: 97/100 punten
Such wonderful opulence and beauty. The nose shows dried flowers and minerals with blackberries and black cherries. Purity is the word. Full-bodied with incredible depth and structure and polished, silky tannins that envelop your palate. The length is really impressive. Try after 2025.
Robert Parker: 94/100 punten
I tasted this wine from barrel a few years back, and it's great to follow up on its evolution. Looking back at my notes, I remarked on the generosity, depth and fruit-driven bounty of the Siro Pacenti 2016 Brunello di Montalcino Vecchie Vigne. Those are the same words I would use to describe the wine today. Indeed, they could sum up the house style that underlines concentration, careful berry selection and an elaborate oak regimen with new French barrique. Fruit from old vines represents a blend of two sites, one with rocky soils to the south and another with clay soils to the north. This wine opens to a nicely saturated appearance with dark berry, spice and tobacco. The wine is structured and firm, owning its tannins to both the fruit and the barrique. I do find the tannins to be astringent at this young stage, so I would hold off from opening this 25,000-bottle release for a long while. Like many of the other producers in Montalcino, Giancarlo Pacenti has captured the linearity and focus of the vintage, but his house style ultimately leaves a bigger mark on the fruit.
Specificaties