2019 | Italië | Piemonte
Sottimano Barbaresco Basarin 2019
Neive, fris, rijk aan heerlijke citrustonen, langzaam overgaand in rijp licht rood fruit. Zachte tannines in afdronk. Verder lezen
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Piemonte
81,00
/ prijs per fles
Nog 10 beschikbaar
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Langhe Nebbiolo Cru Neive - Sottimano
Licht robijnrode wijn met intense geuren van rozen, kaneel, rode en bessen. In de mond fris met heerlijke citrustonen en rijp licht rood fruit. Mooie zachte tannines in de afdronk. Geproduceerd uit de wijngaard van Basarin in Neive, een historische en prestigieuze wijngaard. De druiven zijn gedeclassificeerd van Barbaresco docg naar Langhe Nebbiolo vanwege de jonge leeftijd van de wijnstokken. Handmatig geplukt in oktober en vergisting bij gecontroleerde temperatuur voor 25 dagen. Rijping in Frans eiken barriques voor 14-16 maanden. Niet gefilterd gebotteld en verfijnt nog minimaal 6 maanden op de fles.
Over Sottimano: Rino Sottimano begon in de jaren zeventig met zijn droom om een wijngaard in de Barbaresco DOCG te hebben. Nu heeft hij 20 ha aan wijngaarden, allemaal verschillende Cru Barbaresco's, Nebbiolo, Dolcetto en Barbera. Hij gelooft in het werken in de wijngaard om grote wijnen te produceren en vermijdt daarom chemicaliën en herbiciden om het natuurlijke evenwicht van de heuvels niet te verstoren.
Licht robijnrode wijn met intense geuren van rozen, kaneel, rode en bessen. In de mond fris met heerlijke citrustonen en rijp licht rood fruit. Mooie zachte tannines in de afdronk. Geproduceerd uit de wijngaard van Basarin in Neive, een historische en prestigieuze wijngaard. De druiven zijn gedeclassificeerd van Barbaresco docg naar Langhe Nebbiolo vanwege de jonge leeftijd van de wijnstokken. Handmatig geplukt in oktober en vergisting bij gecontroleerde temperatuur voor 25 dagen. Rijping in Frans eiken barriques voor 14-16 maanden. Niet gefilterd gebotteld en verfijnt nog minimaal 6 maanden op de fles.
Over Sottimano: Rino Sottimano begon in de jaren zeventig met zijn droom om een wijngaard in de Barbaresco DOCG te hebben. Nu heeft hij 20 ha aan wijngaarden, allemaal verschillende Cru Barbaresco's, Nebbiolo, Dolcetto en Barbera. Hij gelooft in het werken in de wijngaard om grote wijnen te produceren en vermijdt daarom chemicaliën en herbiciden om het natuurlijke evenwicht van de heuvels niet te verstoren.
Specificaties