Suadela Barolo DOCG by Caviola 2016
Een van de beste oogstjaren ooit voor Barolo en Beppe Caviola maakt er een waar meesterwerk van. Begint op dronk te komen en nog zeker 15 jaar te bewaren.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Barolo
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
"Geweldige expressie en moderne interpretatie van Barolo"
Nebbiolo-druiven, hun naam een verwijzing naar nebbia, de witte kleur die aanwezig is op de druivenschil vanwege de bloei en vergelijkbaar met de mist die wordt waargenomen tijdens de oogsttijd.
De wijn rijpt twee jaar in grote vaten, daarna een jaar in betonnen vaten.
Heldere, diepe granaatrode kleur. Zeer rijke en veelzijdige neus, balsamico en kruidig, met tonen van bes, kardemom, wilde aardbei, moerbei, chocolade en enkele hints van vanille en tabak.
Levendig in de mond, rijk en fluwelig, fijnkorrelige tannines goed in balans met verkwikkende mineraliteit, veel mondgevoel, delicate eiken complexiteit. Volle, elegante body met een lange en harmonieuze afdronk.
Geweldige expressie en moderne interpretatie van Barolo. Een absolute topper die nu al op dronk is maar nog tien jaar kan ontwikkelen in de kelder.
Bij T-bone, wildzwijn en truffelrisotto.
- Ree
- Pasta met Truffel
- Risotto met Truffel
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Nebbiolo |
Regio | Barolo |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | DOCG Barolo |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2037 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Natuurkurk |
EAN-nummer | 8719418031668 |
Art.nr. | 6329316 |
Awards | |
Jancis Robinson
17++/20 punten
Oenologist Giuseppe Caviola is considered a ‘modernist’ by some but this Barolo was aged in large oak casks only. Nebbiolo from Novello grown at 420 m above sea level on sandy clay rich in chalk. Total skin contact 25–30 days. Aged for 24 months in big barrels followed by 12 months in concrete tanks.
Just mid ruby. Still quite tight and dusty on the nose but with a sense of salinity. It may be big barrel but there seems to be a whisper of new oak. Lots of sour-cherry and raspberry fruit and with plenty of stuffing on the palate. Understated, long-lasting, sandpapery tannins. Elegant and yet quite embracing. Drink 2022 – 2034
James Suckling
94/100 punten
Delightful nose of oranges, sour cherries, peach pits, wild raspberries and sandalwood. Full-bodied, with firm, tightly-knit tannins. Lots of flavor and power. Coming together beautifully. Better from 2024.
Robert Parker
93/100 punten
Signed by enologist Giuseppe Caviola, the Suadela Collezione degli Enologi 2016 Barolo sources its Nebbiolo from sandy clay soils at 420 meters in elevation in the township of Novello. It ages in concrete vats for 12 months and botte grande for two years. The results are linear and tight, reflecting the personality of Nebbiolo and the classic 2016 growing season. After a few moments in the glass, the wine becomes more expansive and fleshed out, showing tar, purple fruit, dried ginger and pressed rose. Production is 2,000 bottles.