2018 | Italië

SUADELA Rapsodia in Rosso VdI 2018 by Riccardo Cotarella

  • SUADELA Rapsodia in Rosso VdI 2018 by Riccardo Cotarella
Opslaan
Riccardo Cotarella, een autoriteit in de wijnwereld, vertegenwoordigt de zesde generatie van de Cotarella-familie uit Umbrië. Zijn expertise wordt wereldwijd gezocht, van Japan tot Californië, terwijl hij ook nieuwe generaties Italiaanse wijnmakers opleidt aan de Tuscia Universiteit. Als President van AssoEnologi en CoPresident van de Internationale Unie van Oenologists, en als wijnmaker voor eliteklanten zoals Brunello Cucinelli en Sting, heeft hij een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd. Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Land & Regio
    Italië
69,50
/ prijs per fles
Opslaan
Nog 20 beschikbaar
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

"Fascinerende neus, vol van smaak met een aantrekkelijke complexiteit"

Zie tabblad 'Awards' voor proefnotities van wijncritici
Blend33% aglianico, cabernet sauvignon 34%, corvina 33%
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2018
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte15.5 %
Op dronk vanaf2024
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418031651
Art.nr.E107742
Awards
  • SUADELA Rapsodia in Rosso VdI 2018 by Riccardo Cotarella

Cees van Casteren MW
92/100 punten
Riccardo Cotarella componeert hier in zijn eigen familiebedrijf een exotische en werkelijk unieke mix, bestaande uit Aglianico van vulkanische bodems van Guardia Sanframondi in Campanië (33%); Cabernet Sauvignon van kalkrijke bodems in Montevecchio in Umbrië (34%) en Corvina van klei- en mergelgronden uit Fumane in Veneto, drie maanden gedroogd volgens de lokale traditie (33%). Elke druif wordt afzonderlijk gegist op roestvrij staal om het fruit te accentueren, en vervolgens – ook afzonderlijk – gedurende 12-18 maanden gerijpt in nieuwe Franse barriques. De Aglianico geeft de structuur aan de wijn, de Cabernet Sauvignon de kleur en het mondgevoel, en de Corvina de rijkdom van het fruit. Diepe, robijnrode kleur met een fascinerende neus van pruimen, zoet, rijp zwart fruit zoals bramen en cassis, zwarte bessen, Sechuan-peper en oosterse specerijen. In de mond is de wijn vol van smaak, met stevige maar rijpe tannine, tonen van vuursteen, pruim, compote, evenwichtige zuurgraad en aantrekkelijke complexiteit van ceder, toast en vanille. Op dronk zeker tot en met 2030.