2016 | Italië | Toscana
SUADELA Toscana IGT Rosso by Trombelli 2016
Blend van 50% merlot en 50% sangiovese uit het fraaie gebied Montepulciano in het zuidoosten van Toscane bij Siena. Geweldige, krachtige en goed gestructureerde wijn. Nu al heerlijk en nog zeker 8 jaar te bewaren.
- SmaakprofielKrachtig & Complex
- DruivenrasMerlot, Sangiovese
- Land & RegioItalië, Toscana
37,50
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Snelle levering
- Gratis thuisbezorgd vanaf € 125,-
- Per fles te bestellen
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Klassiek Sangiovese-parfum"
Een diep robijnrode wijn, gemaakt van Merlot (50%) en Sangiovese (50%). Beide uit het kleine, maar prestigieuze gebied van Montepulciano, in de provincie Siena (Zuid-Oost Toscane).
De twee druivensoorten worden afzonderlijk gevinifieerd en rijpen twee jaar in tonneaux (500 liter) en een jaar in grote vaten (1.000 liter).
Rijk aroma van frambozen, zwarte kersen, vijgenpasta, lichte tabak, hints van zoete kruiden, met bloemige tonen op de achtergrond. In het glas komen klassieke Sangiovese-parfums naar voren. Prominent in de mond met veel body, elegante, gepolijste tannines, veel frisheid en goede zuren, aanzienlijke smaakintensiteit en complexiteit.
Een stevige wijn, met een goede lengte, al open maar met serieus bewaarpotentieel - zeker tien jaar voorbij.
Bij lamsrack met knoflook, uiteenlopend wild en gerijpte, harde kazen.
De twee druivensoorten worden afzonderlijk gevinifieerd en rijpen twee jaar in tonneaux (500 liter) en een jaar in grote vaten (1.000 liter).
Rijk aroma van frambozen, zwarte kersen, vijgenpasta, lichte tabak, hints van zoete kruiden, met bloemige tonen op de achtergrond. In het glas komen klassieke Sangiovese-parfums naar voren. Prominent in de mond met veel body, elegante, gepolijste tannines, veel frisheid en goede zuren, aanzienlijke smaakintensiteit en complexiteit.
Een stevige wijn, met een goede lengte, al open maar met serieus bewaarpotentieel - zeker tien jaar voorbij.
Bij lamsrack met knoflook, uiteenlopend wild en gerijpte, harde kazen.
-
Lamsbout
-
Lamskoteletten
-
Wild zwijn
-
Oude kaas
-
Brokkelkaas
Specificaties
