Syrah wijngaard

Syrah is een dieprode volle kruidige wijn die afkomstig is uit het noordelijke Rhône gebied. Tanninerijke en langhoudbare wijnen uit het bekende Hermitage, Cornas en Côte Rôtie zijn mooie voorbeelden. De syrah geeft de beste wijnen in een droog en warm klimaat en het liefst niet op een te vruchtbare grond. Het is een sterke druif die imuum is voor de meeste plantenziekten. Ook op andere plekken in Zuid-Frankrijk waar het warm genoeg is wordt de druif verbouwd. Zo wordt de druif in de Languedoc steeds meer gebruikt als aanvulling om wijnsoorten kwalitatief te verbeteren.

Nieuwe wereld shiraz

In de nieuwe wijnlanden de druif in opkomst en wordt hier shiraz genoemd. Inmiddels is Australië de grootste producent. Vooral in Barossa Valley, maar ook in bijvoorbeeld de Yarra Valley wordt de druif op grote schaal aangeplant en het resultaat mag er dan ook wezen. Struikvormige wijnstokken die soms ouder zijn dan 100 jaar zorgen voor lage opbrengst met een hoge concentratie. Door het warmere klimaat worden hier zeer rijpe en buitengewoon krachtige wijnen gemaakt. In Hunter Valley is de druif ook goed op zijn plek en in het koelere Victoria worden shirazwijnen gemaakt die het type Noord-Rhône benaderd. Californië en Mexico kennen de druif beter als petite syrah. Zuid -Afrika is een andere bron van prachtige shiraz, als cepagewijn of als blend.

Krachtig en Kruidig

De Franse syrah is dieprood, gecorseerd en heeft toetsen van zwart fruit, peper, verbrande rubber en vaak een rokerige toon. De topwijnen uit Noord-Rhône hebben tijd nodig. De Australische shirazwijnen zijn rijper en intenser met een mondvullend chocoladekarakter. De wijn is intens maar ook sappig. Veel goede Australiërs zijn direct al drinkbaar en kunnen goed ouderen. De Zuid-Afrikaanse Shiraz uit ons assortiment is van absoluut topniveau, vurig, rijp en met een prachtig bewaarpotentieel. Voor alle wijnen gemaakt met (een deel) Shiraz klik hier.

Oude syrah wijnstok in Spanje Syrah
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473