Tenuta di Biserno Biserno 2021
Deze blend van cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon en een klein deel petit verdot is een ware kelderparel, die zich volledig zal ontplooien na een aantal jaren (na 2027 is ons vermoeden, ook dat van James Suckling). De wijn heeft prachtige aroma’s van espresso, laurierdrop en potloodschaafsel (grafiet) - wij proeven écht cabernet franc. De aanzet is mondvullend met rijpe tannines en verfijnde zuren die de wijn prachtig zullen laten ontwikkelen.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
- Land & RegioItalië, Toscane
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Cabernet franc-gedreven wijn met karakter
De broers hebben een geweldig team met als wijnmaker de Zweedse Helena Lindberg en als adviseur beroemd en tevens bevriend oenoloog Michel Rolland, waar de broers al sinds de jaren tachtig mee samenwerkten bij Ornellaia en Masseto.
Hun Biserno is een genereuze krachtpatser met in de neus rijpe zwarte bessen, een hint van chocolade en kruiden. Perfect in balans en heeft een lang leven voor zich.
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2021 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Toscana |
Op dronk vanaf | 2027 |
Op dronk tot | 2047 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E108324 |
James Suckling
97/100 punten
The fresh herbs such as basil and thyme are attractive coupled with currants and blackberries on the nose. Full-bodied with lots of fruit and velvety tannins showing an opulence and Super Tuscan intensity. It needs three to five years to come together. Try after 2027.
Jane Anson
93/100 punten
Deep ruby in colour, gentle and welcoming in structure and personality, with toasted spice, lift and grip from beginning to end, soft leather, fragrant mint leaf, edges of liqourice and cassis that speak of the Bordeaux varieties, but all infused with a Tuscan warmth. Niccolo Marzichi Lenzi director, 70% new oak for ageing, from a winery located close to Bolgheri. Swedish winemaker Helena Lindberg studied oenology in Bordeaux.