2019 | Italië
Tenuta Sette Ponti Oreno Toscana 2019
99/100 punten James Suckling, rijk, vol, complex, rijpe bramen, chocolade en balsamico, dynamisch met hints van nieuw eiken en een prachtige afdronk. Verder lezen
- Land & RegioItalië
89,95
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Oreno vlaggenschip van Tenuta Sette Ponti - James Suckling 99/100 punten - Hoogste Waardering Gambero Rosso - No. 22 Beste Top-100 James Suckling
Diep robijnrode wijn met violet hints. De wijn heeft een overweldigende geur van volheid, complexiteit met hints van rijpe bramen, chocolade en balsamico. De smaak is rijk, dynamisch met hints van nieuw eiken en een prachtige afdronk.
De wijn is een cuvee van 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot.
De wijngaarden zijn gelegen, op een hoogte van rond de 250 meter, in de omgeving van het Toscaanse stadje Arezzo. De grond is zeer kalkrijk en kenmerken zich door vele stenen in de grond. De ligging is op de zuidhelling. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant. In de wijngaard worden geen chemicaliën gebruikt. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant, met een plantdichteid van rond de 4.000 planten per ha. De wijngaarden, worden met uiterste zorg en deskundigheid bewerkt.
In de wijngaard wordt volledig met de hand gewerkt. Het meerdere malen per jaar snoeien van de stokken, maar ook het oogsten van de druiven geschiedt volledig met de hand, op basis van een zorgvuldige selectie van alleen de allerbeste druiven. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, maximaal 15 kg druiven, naar de wijngaard gebracht. Hier worden de druiven op de sorteertafels nogmaals op kwaliteit geselecteerd. Hierna worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces voor een een periode van 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur.
De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken barriques voor een periode van 14 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. De wijn ontwikkelt zich dan verder vor een periode van 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Bij de samenstelling van de blend is rekening gehouden met de beste eigenschappen van de verschillende druivenrassen, de Merlot voor de structuur, de Cabernet Sauvignon voor de klasse, de elegantie van de Petit Verdot. Deze cuvee geeft het allerbeste het potentieel weer van het grondgebied en het doel van de de Moretti Cuseri familie bij het maken van de mooiste wijn.
James Suckling: 99/100 punten
Wow. Fantastic aromas of blackberries, currants, minerals, violets and graphite. Full-bodied with firm, silky tannins that are incredibly polished and intense, yet ever so refined and integrated in the wine. It goes on for minutes. The is one of the best modern-day Orenos so far. Best in 2025 and onwards.
Diep robijnrode wijn met violet hints. De wijn heeft een overweldigende geur van volheid, complexiteit met hints van rijpe bramen, chocolade en balsamico. De smaak is rijk, dynamisch met hints van nieuw eiken en een prachtige afdronk.
De wijn is een cuvee van 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot.
De wijngaarden zijn gelegen, op een hoogte van rond de 250 meter, in de omgeving van het Toscaanse stadje Arezzo. De grond is zeer kalkrijk en kenmerken zich door vele stenen in de grond. De ligging is op de zuidhelling. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant. In de wijngaard worden geen chemicaliën gebruikt. De stokken zijn begin van deze eeuw aangeplant, met een plantdichteid van rond de 4.000 planten per ha. De wijngaarden, worden met uiterste zorg en deskundigheid bewerkt.
In de wijngaard wordt volledig met de hand gewerkt. Het meerdere malen per jaar snoeien van de stokken, maar ook het oogsten van de druiven geschiedt volledig met de hand, op basis van een zorgvuldige selectie van alleen de allerbeste druiven. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, maximaal 15 kg druiven, naar de wijngaard gebracht. Hier worden de druiven op de sorteertafels nogmaals op kwaliteit geselecteerd. Hierna worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces voor een een periode van 25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur.
De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken barriques voor een periode van 14 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. De wijn ontwikkelt zich dan verder vor een periode van 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Bij de samenstelling van de blend is rekening gehouden met de beste eigenschappen van de verschillende druivenrassen, de Merlot voor de structuur, de Cabernet Sauvignon voor de klasse, de elegantie van de Petit Verdot. Deze cuvee geeft het allerbeste het potentieel weer van het grondgebied en het doel van de de Moretti Cuseri familie bij het maken van de mooiste wijn.
James Suckling: 99/100 punten
Wow. Fantastic aromas of blackberries, currants, minerals, violets and graphite. Full-bodied with firm, silky tannins that are incredibly polished and intense, yet ever so refined and integrated in the wine. It goes on for minutes. The is one of the best modern-day Orenos so far. Best in 2025 and onwards.
Specificaties
Land | Italië |
---|---|
Jaargang | 2019 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14,5 % |
EAN-nummer | 8033011200819 |
Art.nr. | TOS-1010-R10906-19 |