Château La Tour de By

Château La Tour de By is traditioneel de eerste wijn van de nieuwe oogst die we bij Wijnhandel Léon Colaris ‘En Primeur’ aanbieden. Ook dit jaar heeft het team van La Tour de By onder leiding van Benjamin Richer de Forges en Frédéric Leclerc een fantastische wijn gemaakt.


Ze werden daarbij bijgestaan door de bekende oenoloog Éric Boissenot die onder meer ook werkt voor Château Latour, Lafite-Rothschild en Mouton-Rothschild. Het aandeel cabernet sauvignon in de blend is met 70% dit jaar even uitzonderlijk hoog als in 2010 en dit zorgt voor veel structuur en power. We hebben de wijn inmiddels vijf keer van het vat geproefd en zijn volledig overtuigd van de kwaliteit en potentie van deze jaargang. Naar verwachting zal de prijs voor Bordeaux 2017 de komende jaren oplopen, want bijna de helft van de oogst is verloren gegaan ten gevolge van vorst- en hagelschade. Bij Château la Tour de By heeft zich dit, vanwege zijn gunstige ligging aan de Gironde, beperkt tot een kleine schade bij enkele percelen met merlot.


PROEFNOTITIE:
Dieprode kleur. De geur is breed en intens met tonen van rijp zwart fruit. Getoaste aroma’s van de rijping op eikenhouten vaten. In de smaak de frisheid van de cabernet sauvignon met het fruit van zwarte bessen en bramen. In de afdronk rijpe tannine, ceder en frisse zuren die de wijn mooi in balans brengen. Naar verwachting is de wijn op dronk vanaf 2021 en houdbaar tot minimaal 2032.


Zoals altijd kunnen wij u een uiterst scherpe primeur aanbieding doen voor deze ‘klassieker’ uit het assortiment van Colaris. Vanaf de oogst 1974 volgen we deze wijn en ook de 2017 kunnen wij u persoonlijk en bijzonder aanbevelen. Voor € 13,50 per fles legt u een wijn vast die zich kan meten met wijnen die twee tot drie keer zo duur zijn. Het totale aanbod van hele en halve flessen alsmede grote maten, vindt u onder op deze pagina: klik op de flesmaat van uw keuze voor meer informatie en om te reserveren.

Gratis opslag in onze kelder onder perfecte omstandigheden is mogelijk tot september 2022. De 75 cl fles wordt geleverd in een originele Château-kist van 12 flessen. Verzeker u van een aangenaam pensioen en teken vandaag nog in!


Benjamin & Frederic van Château La Tour de By La Tour de By Cuiverie La Tour de By kelder
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473