2018 | Italië | Brunello di Montalcino

Uccelliera Brunello di Montalcino 2018

  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018
  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018
  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018
Opslaan

"The 2018 remains true to its generous, intense style and it will satisfy those seeking a hearty Brunello full of gusto." - Decanter


"This is creamy and open with tasty notes of sour cherries, plum stones, roasted nuts, mocha and sandalwood. Full-bodied, with fine-grained tannins providing a silky frame." - James Suckling

 

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Sangiovese
  • Land & Regio
    Italië, Brunello di Montalcino
Normale prijs: 69,00 Speciale prijs: 58,65
U bespaart
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards

Uccelliera is een klein familiebedrijf dat al sinds 1986 wijn produceert in Montalcino, een klein dorpje in de Toscaanse wijnstreek Chianti Classico. Het wijnhuis bezit zes hectare aan wijngaarden, die worden beplant met de druivensoort Sangiovese Grosso. De wijnen van Uccelliera staan bekend om hun elegantie en verfijning. De Sangiovese Grosso-druif is dominant in de blend, wat zorgt voor een volle en fruitige smaak. De wijn rijpt gedurende 4 jaar in eikenhouten vaten, waarvan 2,5 jaar in nieuwe vaten. De wijnstokken staan in de wijngaard in Castelnuovo dell'Abate op een hoogte tussen de 150 en 350 meter. De hellingen zijn zuid/oost gelegen van Montalcino. Na de handmatige oogst vindt de fermentatie plaats in stalen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Sloveens eiken vaten voor 24 tot 36 maanden. Vervolgens vindt de verdere rijping op de fles plaats voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein. Het totale domein is slechts 6 ha. groot en jaarlijks worden ca. 7.700 flessen van deze mooie Brunello gemaakt. Andrea Cortonesi is een eigengereide wijnmaker, die geen consultants nodig heeft om de mooiste wijnen te maken. Hij is met het hele proces in control en weet precies hoe hij de beste wijnen kan maken. Zijn wijnen hebben altijd heel hoge scores van ruim boven de 90/100 punten. Doordat zij geen of nauwelijks marketingkosten hebben hun wijnen altijd een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Robert Parker's Wine Advocate beloont deze vintage met 94 (/100 punten): "The 2018 Brunello di Montalcino opens nicely in the glass, drawing upon more intensity and depth as it does. It shows firm lines and a fleshed-out mouthfeel that encourages plenty of layering and textural richness. That velvety quality is the enduring signature of this estate, one that has achieved consistent results over the years."
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSangiovese
RegioBrunello di Montalcino
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2018
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14 %
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2040
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E106102
Awards
  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018
  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018
  • Uccelliera Brunello di Montalcino 2018

James Suckling
93/100 punten
This is creamy and open with tasty notes of sour cherries, plum stones, roasted nuts, mocha and sandalwood. Full-bodied, with fine-grained tannins providing a silky frame. Juicy finish. Drink or hold.

Robert Parker’s Wine Advocate
94/100 punten
The 2018 Brunello di Montalcino opens nicely in the glass, drawing upon more intensity and depth as it does. It shows firm lines and a fleshed-out mouthfeel that encourages plenty of layering and textural richness. That velvety quality is the enduring signature of this estate, one that has achieved consistent results over the years. The only outlier to this pretty portrait is a 15% alcohol content that, although well absorbed by the wine's texture, does risk becoming a distraction. Exactly 28,666 bottles were made.

Andrea Cortonesi recently acquired three additional hectares of Brunello di Montalcino, with some old vines planted in the early 1980s, neighboring Uccelliera's existing holdings.

Decanter
92/100 punten
Uccelliera is crafted from multiple plots at varying altitudes and exposures around the town of Castelnuovo dell’Abate. While a bit more restrained and less voluptuous than recent vintages, the 2018 nevertheless remains true to its generous, intense style and it will satisfy those seeking a hearty Brunello full of gusto. Wood-driven notes of vanilla and char dissolve into nutmeg, cinnamon and herbs. There's a touch of macerated fruit on the palate underscored by sweet earth and tobacco. Abundant tannins remain supple and enveloping, while a core of concentrated acidity keeps it all in check through to a very spicy finish.

Jancis Robinson
15.5/20 punten
Dark, maturing ruby with orange tinges. Gingerbread, camphor and mint on the nose. Lush and ripe and with an unusual layer of exotic, sweet spice with hints of cardamom pod. That, however, cannot distract from the fact that the fruit is not super-fresh. (WS)