Viña Vik 2019 Cachapoal Valley
VIK 2019 is het spetterende resultaat (98/100 punten, James Suckling) van de Noorse Alexander Vik die wijn op een andere manier benadert dan veel van zijn collega’s. Op een holistische wijze waar mens en natuur samen gaan om precies te zijn. In 2019 werd Viña Vik zelfs beloond met de titel ‘Best Winery Experience’ van Wine Enthusiast als erkenning voor het duurzame werk en de minimale impact op de omgeving waar ze in blijven investeren.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Cabernet Franc
- Land & RegioChili, Cachapoal Valley
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
“De legendarische Icoonwijn VIK 2019”
Twee jaar lang zocht hij naar het allerbeste terroir en vond dit in Millahue in de Cachapaol Valley. Wanneer u de vallei zou betreden, waant u zich op een heus maanlandschap. Niet alleen vanwege het dorre berglandschap, maar ook vanwege Alexander Viks futuristische Bodega en dito hotel. Samen met wijnconsultant Patrick Valette (ex Château Pavie) en wijnmaker Cristián Vallejo creëerde Vik een eigen wijnbiotoop waarin terroir, natuurbehoud, biodiversiteit en eigen groene energiebronnen centraal staan. Het resultaat is de legendarische Icoonwijn VIK 2019. Een expressieve blend van cabernet sauvignon en cabernet franc waarin donkerrood fruit en mineraliteit de boventoon voeren.
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Chili |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc |
Regio | Cachapoal Valley |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 15 % |
Op dronk vanaf | 2023 |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E105271 |
Awards | |
James Suckling
98/100 punten
Complex and deep with blackcurrants, voluptuous sweet berries, olives, cocoa powder and cigar box. This is not shy of Chile cabernet’s signature gooseberry, racy tomato-leaf and red chili-pepper notes, too. Still quite nuanced, with a medium to full body, filled with juicy, silky tannins. Extremely refined and long with some truffles and creamy, dark chocolate in the finish, which lasts over a minute. 78% cabernet sauvignon and 22% cabernet franc. Already deliciously drinkable now, but can hold.
Colin Hay van The Drinks Business
95/100 punten
Limpid, quite viscous and impressively translucent in the glass, this is immediately lifted and quite aerial on the nose with an enticing floral and herbal element, then tobacco, tapenade, sweet baking spices and a touch of vanilla pod accompanying the dark stone fruits, sultana and fig. Svelte on the attack with fine-grained tannins slowly building in presence in the mouth and outlining the impressive structure as they do so. Eucalyptus and menthol coolness combine with the saline minerality on the long finish. The oak needs time to incorporate but the quality of the tannins and the component elements here are very impressive.