2021 | Chili | Cachapoal Valley

Viña Vik 2021 Cachapoal Valley

  • Viña Vik 2021 Cachapoal Valley
  • Viña Vik 2021 Cachapoal Valley
en-primeur
Opslaan

•   100/100 punten: "Full-bodied with superb intensity and silky tannins that grow on the palate, showing great length that goes on for minutes." - James Suckling
•  Gisteren geproefd - wij zijn net zo enthousiast
•  Slechts 30 dozen (eco-boxen) te verdelen - first come, first served

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
  • Land & Regio
    Chili, Cachapoal Valley
121,00
/ prijs per fles
Opslaan
En Primeur: wijn nu reserveren, pas later beschikbaar
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

"Truly great depth. (...) Best ever." - James Suckling

Op slechts twee uur rijden van de Chileense hoofdstad Santiago ligt het meer dan succesvolle wijnbouwproject van de Noorse kunstverzamelaar en hotelier Alexander Vik. Twee jaar lang zocht hij naar het allerbeste terroir en vond dit in Millahue in de Cachapaol Valley. Wanneer u de vallei zou betreden, waant u zich op een andere planeet. Niet alleen vanwege het dorre berglandschap, maar ook vanwege Alexander Viks futuristische Bodega en dito hotel. Samen met wijnconsultant Patrick Valette (ex Château Pavie) en wijnmaker Cristián Vallejo creëerde Vik een eigen wijnbiotoop waarin natuurbehoud, biodiversiteit en eigen groene energiebronnen centraal staan.

Men past een holistische filosofie toe. Op Viña Vik wordt namelijk gezocht naar een perfecte combinatie tussen mens en natuur. Zo wordt de biodiversiteit bevorderd door middel van inheemse bodembedekkers die tussen de wijnranken mogen groeien en bloeien en leeft er een grote diversiteit aan wilde dieren (zelfs poema’s). De wijngaarden zijn overigens omgeven door zo’n 10.000 hectare bos. Met een eigen waterzuiveringsinstallatie irrigeert men de wijngaarden en de state-of-the-art winery is zeer duurzaam te noemen met natuurlijk koelwater, natuurlijke isolatie en zonnepanelen. In 2019 werd Viña Vik zelfs beloond met de titel ‘Best Winery Experience’ van Wine Enthusiast als erkenning voor het duurzame werk en de minimale impact op hun omgeving waar ze in blijven investeren.

Om het begrip terroir een extra dimensie te geven, rijpt 90% van VIK 2021 26 maanden op Frans eiken dat in Chili wordt getoast. De resterende 10% wordt gerijpt in amfora's van lokale klei. Het eindresultaat is VIK 2021. Deze expressieve blend van cabernet sauvignon en cabernet franc barst uit zijn voegen van aroma’s van vijgen, kersen en bosbessen. Bovendien is hij ook zeer kruidig met geuren van eucalyptus, lichte vanilletonen, tabak en olijf. In de mond is de wijn puur en rijp, met een zuren- en tanninestructuur die de wijn een lang leven beloven.
Blend77% cabernet franc and 23% cabernet sauvignon
WijnsoortRode Wijn
En PrimeurJa
LandChili
DruivenrasCabernet Franc, Cabernet Sauvignon
RegioCachapoal Valley
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2021
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14.5 %
Op dronk vanaf2029
Op dronk tot2050
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E108548
Awards
  • Viña Vik 2021 Cachapoal Valley
  • Viña Vik 2021 Cachapoal Valley

James Suckling
100/100 punten
Intense graphite with fresh lavender, thyme, rosemary and blackcurrant notes. Hints of decadence. Iodine and mussel undertones. Full-bodied with superb intensity and silky tannins that grow on the palate, showing great length that goes on for minutes. Truly great depth. 77% cabernet franc and 23% cabernet sauvignon. Best ever. 4,800 cases made. This needs five to seven years to come together. Drink from 2029.
 
Joaquin Hidalgo, Vinous
96/100 punten
The 2021 Vik is a blend of 77% Cabernet Franc and 23% Cabernet Sauvignon, sourced from Millahue in the Cachapoal Valley. Aged for 26 months in barrels and 10% in amphorae, this dark garnet wine reveals aromas of blackberry and raspberry, complemented by notes of ash, bay leaf and undergrowth, all set against a backdrop of cedar. On the palate, it is dry, delicate, and finely grained, with a juicy and vibrant mouthfeel that departs from the oxidative, tired style of the past. With the blend now excluding Carménère and increasing the proportion of Franc, the wine has shed its previous clingy and bold character. The 2021 vintage is precise, slightly compact and absolutely flavorful.