Wijnen van de maand


'Bourgogne meets Bordeaux'


Dit keer heb ik als Wijnen van de Maand een super duo geselecteerd uit twee van de meest prestigieuze Franse wijnstreken: Bourgogne en Bordeaux. Twee breed inzetbare wijnen die ongelooflijk veel value for money bieden en gegarandeerd iedere tafel zullen opsieren. 

Bourgogne Blanc "Les Bruyères" 2018

Domaine de la Creuze Noire
Een fantastische witte Bourgogne die goud won op het Concours de la Saint-Vincent 2019 van de familie Martin. Het leeuwendeel van de chardonnay druiven die voor deze cuvée gebruikt worden, zijn geoogst van de lieu-dit  "Les Bruyères". Het perfecte alternatief voor een kostbare witte Côte de Beaune. 
Actieprijs: € 11,75 


Domaine de Courteillac 2016

Bordeaux Supérieur
Als rode Wijn van de Maand heb ik mijn persoonlijke rode huiswijn, Domaine de Courteillac 2016 van mijn goede vriend Dominique Méneret, geselecteerd. De jaargang 2016 is prachtig! De drie Nederlandse Masters of Wine bekroonden deze supérieure Bordeaux van de rechteroever met een 8,5 in hun nieuwe Wijngids 2020 en schatten de winkelprijs blind geproefd op maar liefst 16 euro. Het volledige commentaar leest u op de detailpagina van de wijn. U kunt deze mooie wijn nu reeds drinken - uurtje van tevoren open maken - maar hij kan tevens nog zeker acht jaar rijpen. 
Actieprijs: € 11,75 


Domaine de Courteillac is ook verkrijgbaar op halve fles.

Klik op de flesfoto's hieronder om meer te lezen over deze wijnen en om te bestellen.

Dominique met zoon Loïc in de wijngaard Domaine de Courteillac
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473