Wijnen van de maand

De Wijnen van de Maand zijn de loepzuivere, elegante en vooral zeer betaalbare Bourgognes van Domaine Giraudon. Terug van weggeweest.

In 2016 tipte Chablis-icoon Michel Laroche ons de wijnen van Thibaut en Aurélie Giraudon in Chitry, vlakbij Auxerre, nog geen 15 km van Chablis. De introductie met de jaargang 2015 was spectaculair. Binnen een maand waren we compleet door de voorraad heen. Aangezien het maar een kleine wijnboer met een beperkte productie betreft, konden we helaas niks bijkopen. Vervolgens wat het rendement van de jaargangen 2016 en 2017 dermate laag dat de familie Giraudon er alleen de vaste Franse klantenkring mee kon bevoorraden. Máár gelukkig hebben we nu van de 2018, een uitstekende jaargang die zowel kwaliteit als kwantiteit voortbracht, wél een mooie allocatie gekregen. 

Chitry is een van Bourgognes kleinste en onbekendste appellations, échte Bourgognes, voor een zachte prijs en in een hele zuivere en pure stijl. Een must-taste en absolute aanrader! 

Wit

Bourgogne Chitry 2018 Chardonnay
Famille Giraudon
100% Chardonnay uit Chitry (Bourgogne) die ons aan een zeer goede en frisse Chablis doet denken. Oogstrelend helder, zeer mineraal en een geur van Provençaalse perzik en peer die in de smaak overgaat naar meloen, citrus en citroen. Uitermate sappig, ingetogen van stijl, eigenlijk heel klassiek, vergelijkbaar met Chablis. Sappige dorstlesser.

Ook verkrijgbaar op halve fles.

Rood

Bourgogne Chitry 2018 Pinot Noir
Famille Giraudon
Dit is een schot in de roos! Dit is Pinot Noir in zijn meest elegante en pure vorm. Lichtrode heldere kleur. Jeugdig en fris met een parfum van kersen, rode pruim en een vleugje kruidnagel. Frisse, elegante stijl met zachte tannine, kruidig rood fruit en rijpe zwarte kersen. Veel fraîcheur in de afdronk.


Ook verkrijgbaar op halve fles.

Kelder Domaine Giraudon Thibaut & Aurélie Giraudon
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473