Wijn van de maand

Als wijnen van de maand januari hebben we gekozen voor de Château les Rambauds.

Tussen de eerste Bordeaux-bottelingen die op de markt kwamen troffen we deze Château Les Rambauds aan. Een wijn die alle kwaliteiten van 2015 laat zien, met zijn uitbundige fruit, volle body, fraîcheur en zwoele tannine. En dat voor nog geen tientje per fles.

Nu moeten we toegeven dat het geen gewone Bordeaux Supérieur is. Want met meer dan 100 jaar oude stokken behoort de wijngaard van Les Rambauds tot de alleroudste in Bordeaux. En dat proef je in alles in deze cuvée die voor ongeveer 1/3 uit merlot, 1/3 malbec en 1/3 cabernet sauvignon en franc bestaat. Na de gisting heeft de wijn een jaar op barriques gerijpt. Klassieker Bordeaux kan bijna niet.

Het château ligt precies tussen Saint Émilion en Sauternes in en is al heel lang in handen van de familie Cazade. Aanvankelijk waren zij slechts boeren, in de zin dat ze fruitteelt, akkerbouw en wijngaarden combineerden en de druiven verkochten aan producenten. In 1968 besloten ze om te schakelen van dat gemengde bedrijf naar een wijnchâteau. En inmiddels, bijna 50 jaar later, is Les Rambauds uitgegroeid tot één van de beste wijnen van het gebied.

Rambauds eigenaar  dhr. Cazade Château les Rambauds
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473