Onze huiswijn uit de Gascogne in een nieuwe verpakking.
Een heerlijke aromatische en sappige witte wijn met een super prijs-kwaliteitverhouding! 
Finalist Perswijn Wijnconcours Voorjaar zomer 2018!


 

Land Frankrijk
Regio Zuid-West
Wijnmaker Domaine de Ménard
Oogstjaar 2017
€ 6,50 € 7,75 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Colombard, Gros Manseng en Sauvignon Blanc
Op dronk van 2018 tot 2020
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 11,5 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief, barbecue, gerookte vis, lichte visgerechten en maaltijdsalades.

Domaine de Ménard

Domaine de Ménard maakt heerlijke licht verteerbare wijnen tegen meer dan gunstige prijzen. Ze verbouwen voor het grootste gedeelte witte druiven zoals Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Petit Manseng en Gros Manseng. De druiven staan aangeplant op verschillende bodems zoals bodems met klei en kalksteen voor de droge wijnen en diepe zanderige bodems voor de zoete en halfzoete wijnen. 

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Een heerlijk aromatische en sappige witte wijn. Gascogne met de typisch verleidelijke geur van citrus en grapefruit evenals tonen van peer en perzik. Bovendien een wijn met een prettig licht alcoholgehalte van 11,5%; een buitengewoon plezierige doordrinker dus.

La Marina 2017 Cuvée Colaris IGP Côtes de Gascogne

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Om als finalist door te dringen op een concours van PersWijn is geen geringe verdienste. Temeer daar het hier geen kostbare witte wijn betreft, maar een van €6,50 per fles. De – gerenommeerde – producent die La Marina speciaal voor importeur Léon Colaris creëerde, is Domaine Ménard. Die in Frankrijks groene zuidwesten 120 hectare wijngrond bezit. De geselecteerde variëteiten colombard, gros manseng en sauvignon blanc voegen alle drie elementen aan de wijn toe, zoals een vleugje passievrucht, knisperende zuren en groene kruiden, terwijl het alcoholpercentage beperkt bleef tot 11,5 procent. Ideale beginwijn.

Perswijn

Finalist Perswijn Wijnconcours Voorjaar zomer 2018

Nicolaas Klei

De lekkerst omfietswijnen 2019

In Zuidwest -Frankrijk staan grote fabrieken die stuwmeren cotes de gascogne brouwen. Dat gaat allemaal in fles­ sen die met diverse etiketten de wijde wereld in gaan. Allemaal fris wit dat best te hachelen is als er niks beters in de buurt is. Maar al zijn alle gascogners gelijk, sommige zijn wat gelijker dan de rest. Zo is deze ook fris en opgewekt, maar niet zo opdringe ­ rig assertief, wat voller en vriendelijker. Niets diepgravends, wel droge huiswijn zoals droge huiswijn moet zijn.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473