100% dezelfde vertrouwde wijn als onze bestseller Aldeya Garnacha 2016!
ACTIE: tijdelijk in prijs verlaagd


Land Spanje
Regio Cariñena
Wijnmaker Bodega Pago de Aylés
Oogstjaar 2016
€ 6,25 € 8,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Garnacha / Grenache
Op dronk van 2018 tot 2022
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, barbecue, gegrild vlees, harde kazen, pizza en tapas.

Bodega Pago de Aylés

Bodega Pago de Aylés is een wijnbedrijf uit Cariñena, gelegen ten zuiden van Zaragoza. Het landschap is imponerend, onaangetast en uitgestrekt. De wijngaarden van Aylés liggen op 600 meter hoogte met uitstekende bodems voor de wijnstok: veel kalksteen, leisteen en kiezels. Sinds 2010 heeft het bedrijf de 'pago' status: het is de hoogste status die je als wijnbedrijf in Spanje kunt behalen.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Pago de Aylés kon ons geen extra voorraad van de enorm populaire Aldeya Garnacha 2016 meer leveren. Gelukkig wisten we alsnog exact dezelfde wijn, maar dan in een andere fles met “Valderba”-etiket, te bemachtigen. Wijn met een volle rode kleur en een divers geurpalet dat werkelijk barst van het zwarte fruit met daarnaast een toets van kruiden, koffie en tabak. De wijn blijft in de mond elegant en fris door een met rijp fruit doorspekte mineraliteit. Rood en zwart fruit vechten om de eer en ook hier weer een toets kruidigheid. Kortom, een wijn met veel nuance en terecht een van onze ware prijs-kwaliteit-toppers. 

Valderba Garnacha 2016 DOP Cariñena

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Binnen de immense bezitting Pago de Aylés, we zijn in het Noord-Spaanse Cariñena, heeft men 70 hectare met druiven beplant. Een daar geboren zonnewijn is de rode Valderba Garnacha 2016 (overigens identiek aan de Aldeya Garnacha van dezelfde producent). De wijn kan worden beschouwd als een gespierd type dat de mond breed vult. Tegelijk offreert hij een gulle, verleidelijke dosis zwart fruit dat even geweekt lijkt in water van katjesdrop. De Valderba is vriend van o.a. Mexicaanse vleesgerechten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473