Zeer bijzondere wijn. Dit is Bonarda in z'n meest pure vorm.
92 punten van Tim Atkin MW!

Land Argentinië
Regio Mendoza
Wijnmaker Mairena
Oogstjaar 2017
€ 13,50 € 16,25 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Bonarda
Op dronk van 2018 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , charcuterie, gegrilde groenten, kalfsvlees , lam, rood vlees en varkensvlees.

Mairena

Producent Mairena, uit Luján de Cuyo, Mendoza produceert sublieme wijnen. Deze Boutique Winery van de familie Blanco, blinkt uit in geraffineerde wijnen van o.a. Malbec, Bonarda, Cabernet Sauvignon en Torrontés. Elegant van stijl met kenmerkend fruit, frisheid en fraîcheur.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Klassieke Argentijnse Bonarda is vaak een wat stevige, enigszins lompe wijn. Mairena is echter dé Bonarda specialist en laat al jaren zien dat het juist prachtig verfijnde wijnen kan maken van deze bijzondere druif. Met deze Desafio zijn ze zelfs nog een stapje verder gegaan. Het doel was om Bonarda in z'n meest pure vorm in de fles te krijgen. En...dat is met vlag en wimpel gelukt!
Ze hebben een selectie van de beste Bonarda druiven gebruikt en ze volgens de Macération Carbonique methode (bekend uit de Beaujolais) gevinifieerd. Er is daarbij vanzelfsprekend geen hout aan te pas gekomen. En dat is sowieso al redelijk ongebruikelijk in Argentinië. Het resultaat is een zeer serieuze fruitbom. Frambozen, kersen en bosaardbeien domineren zowel in de geur als de smaak. De rijpe zachte tannine zorgt voor een vol mondgevoel. Drink deze wijn licht gekoeld; dat accentueert de heerlijke fraîcheur. 

Mairena Bonarda Desafio 2017 Mendoza, Argentina, Familia Blanco

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

In de Argentijnse provincie Mendoza de beschikt de familie Blanco over een kleine 60 hectare met druivenstokken. Een blauw ras dat daar groeit, is bonarda, een soort lelijk jong eendje dat in de schaduw verkeert van de alom aanwezige malbec – waarvan het veel makkelijker is om goede rode wijnen te maken. Met hun Desafío bewijzen de Blanco’s dat ook van bonarda attractieve wijnen kunnen worden vervaardigd, mede door de druiven deels à la Beaujolais te vergisten (de technische term is koolzuurweking). Die methode heeft de Bonarda 2017 een gulle fruitigheid gegeven, je proeft vooral heel rijpe zwarte vruchten (bramen, pruimen, vijgen), naast drop en laurier, sappigheid, een prettige frisheid (koel schenken is het devies) en een beheerste 12 procent alcohol. Een Britse wijncriticus gaf ‘m 92 punten.

Tim Atkin

92 punten Winemakers sometimes look down on carbonic maceration as being a little unserious, but it has brought joy and freshness to this floral, juicy, cherrystone and raspberry-liked red. Stylish and refreshing with some underlying tannins.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473