Bijzonder frisse en minerale Saint-Véran van een klein perceel. Pronkwijn uit Bourgogne voor een alleszins sympathieke prijs.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Maconnais - Chalonnais
Oogstjaar 2018
€ 14,50 € 16,95 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Chardonnay
Op dronk van 2020 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij gerookte vis, gevogelte, pasta met roomsaus en pasta met vis.

Proefnotitie

De appellation Saint-Véran uit het zuiden van Bourgogne (Mâconnais) is de laatste jaren sterk in opkomst omdat wijnliefhebbers hier uitstekende witte Bourgogne voor -nu  nog- een alleszins goede prijs in vinden. Dit prachtige exemplaar komt van een klein perceel van slechts 1,5 ha dat in bezit is van Loïc Martin, de zoon van Dominique Martin van Domaine de la Creuze Noire.


De chardonnaydruiven werden met de hand geoogst. Opvoeding vond plaats sur lies fines (gistcellen) in roestvrijstalen vaten hetgeen onder meer gezorgd heeft voor een beminnelijke aromatische verfijning. Deze opvallend frisse Saint-Véran is lichtgoud van kleur en heeft een complexe neus met verlokkelijke aroma’s van citrusfruit, peer en vanille. Breed mondvullend van smaak met opnieuw veel fruit en mineraliteit. Zeer authentiek, charmant en meegaand.


U geniet het meest van deze witte Bourgogne wanneer u hem licht gekoeld serveert (12 à 14°C). Heerlijk als aperitief, maar is ook een uitstekende partner voor uiteenlopende gerechten.

Saint-Véran 2018 Loïc Martin
Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473