Chardonnay in de puurste vorm! Fris, puur én met lengte en mooie zuren. Deze vertrouwde cuvée heeft een nieuw etiket gekregen met de specifieke vermelding van de lieu-dit  "Les Bruyères" waarvan het leeuwendeel van de druiven afkomstig zijn.

Deze wijn is beloond met een Gouden Medaille van de 'super jury' op het 128e Concours de la Saint-Vincent in Mâcon.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Maconnais - Chalonnais
Wijnmaker Domaine de la Creuze Noire
Oogstjaar 2018
€ 11,75 € 14,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Chardonnay
Op dronk van 2019 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij crudités, kip, maaltijdsalades, pasta met vis en stevige visgerechten.

Domaine de la Creuze Noire

Een van de paradepaardjes uit ons assortiment. Prachtige en zeer betaalbare wijnen!
De bescheiden en zeer sympathieke eigenaar Dominique Martin produceert al vanaf zijn twintigste wijnen en vertegenwoordigt de vijfde generatie wijnmakers van zijn familie. Hij werkt geheel zonder insecticiden en pesticiden. Naast fantastische witte Bourgognes maakt Dominique ook een kostelijke Juliénas en Saint-Amour in de Beaujolais. Zijn zuivere, pure stijl en bescheiden prijsstelling maken de wijnen zeer gewild.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De jaargang 2018 heeft werkelijk alles mee; de wijn is fris, puur én heeft voldoende lengte en mooie zuren. Chardonnay in de puurste vorm van de sympathieke wijnmaker Dominique Martin. Licht goudgeel van kleur. Loepzuiver. Appel, meloen en peer domineren de neus met een toets van venkel. Botertje. Aangenaam romig, met gele pruimen, mooie fraîcheur en minerale afdronk.

Bourgogne Blanc 2018 Les Bruyères Domaine de la Creuze Noire

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Maandvondst juni 2019:

Op hun Domaine de la Creuze Noire van bijna 16 hectare, waar alle soorten verdelgers taboe zijn, produceren Dominique (vijfde generatie) en Christine Martin niet alleen rode soorten Beaujolais, maar ook een blanke Bourgogne, van chardonnay. De jaargang 2018 smaakt zowel naar gebrande noten als naar milde citrusvruchten, waaronder perzik met een subtiel kruidje en veel sap. Thuis hebben we er o.a. van genoten bij een taart van kaas en prei, en bij gebakken zalm. De importeur van deze goud winnende wijn is Wijnhandel Léon Colaris.

Concours de la Saint-Vincent in Mâcon

Loïc Martin neemt namens Domaine de la Creuze Noire de Gouden Medaille (Prix du super jury) in ontvangst voor hun Bourgogne Blanc 2018 op het Concours de la Saint-Vincent in Mâcon.

Loic Martin neemt de Gouden Medaille in ontvangst

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473