Fabuleuze Rutherglen Muscat met 94 punten in de Halliday Wine Companion 2020 (Australië) en een 9½ (!) in De Wijngids Masters of Wine 2020.
Op halve fles.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 24,00 


Land Australië
€ 14,95 € 17,50 per fles

Wijndetails

Druiven Muscat
Flesinhoud 0.375 Liter
Alcoholpercentage 17,5 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij blauwschimmelkazen, harde kazen, zachte kazen en zoete desserts.

Proefnotitie

Deze Rutherglen Muscat van Campbells kreeg van de Nederlandse Masters of Wine in De Wijngids 2020 het bijzonder hoge rapportcijfer van 9½. Van de 2.211 wijnen die zij blind proefden kregen maar vijf wijnen deze hoge score!

De muscatdruiven voor deze wijn worden laat in het seizoen geplukt om optimale rijpheid te garanderen. Een selectie van de nieuwe wijn wordt toegevoegd aan een solera systeem. De gouden vloeistof die afgevuld wordt op fles is dus een blend van verscheidene oudere jaargangen.

De Rutherglen Muscat heeft een heldere amber-gouden kleur met fraaie kopertinten. Het boeiende bouquet is breed uitwaaierend met impressies van amaretto, boerenjongens, oranjebloesem, cappuccino, karamel, appelstroop en een subtiele toets van het hout. De romige, mondvullende smaak met lange afdronk verwent u met tonen van ahornsiroop, geroosterde noten, marmelade, specerijen, karamel, cappuccino, chocolade en rozijnen.

Deze wijn is breed inzetbaar. Drink hem bijvoorbeeld gekoeld als aperitief. Ook voortreffelijk bij sterke kazen, desserts alsmede bij vers bereide koffie als afsluiting van een copieus diner.

Campbells Rutherglen Muscat

Beoordelingen

Halliday Wine Companion 2020

94 punten
"The first tier in the Rutherglen classification offers an amber-orange tinged wine with heady aromas of orange marmalade bubbling on the stove, raisins in brandy, toffee and tea. It's fresh, lively and ready to please. So pour a glass. Or two."

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Campbells gebruikt aangepast solerasystemen voor de rijping van hun Muscats en Topaques waarvan de meeste wijnen van vier generaties Campbells bevatten. De solera (afgeleid van het Spaanse woord suelo, dat grond of vloer betekent omdat de laatste laag de onderste is) is een reeks van vijf lagen van vaten in opeenvolgende stadia van rijping. Van de onderste laag, de solera, wordt een deel afgevuld die wordt aangevuld met de laag erboven, enzovoorts. Selectie van de basiswijn is streng (met een classificatie zoals in Jerez). Muscat en Topaque zijn vloeibaar goud temeer als je beseft dat oprichter John Campbell na de goldrush in de wijnbouw ging met de overtuiging dat er meer goud te vinden was in de eerste 15 centimeter dan lager in de grond. Fascinerend bouquet van amaretto, boerenjongens, krentenbol, oranjebloesem, cappuccino, karamel en appelstroop, en romige smaak van ahornsiroop, geroosterde noten, marmelade, specerijen, karamel, cappuccino en Mekkareep.

Decanter

92 punten
Sticky’ wines from Rutherglen in northern Victoria have a unique character. The blazing heat contributes to the style, with Muscat à Petits Grains Rouge (locally Brown Muscat) grapes fortified and left to mature for many years at high temperatures. The resulting liquid is highly distinctive, very sweet, strongly reminiscent of fruitcake and makes a perfect accompaniment to Christmas pudding or vanilla ice cream. 

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473