Fonkelend lichtgeel met een fijne mousse, verleidelijke geur van citrus, brioche en tropisch fruit.

Land Frankrijk
Regio Champagne
Wijnmaker Serge Mathieu
€ 29,50 € 33,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven 100% pinot noir
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief.

Serge Mathieu

De wijngaarden van Serge Mathieu beslaan in totaal 12 hectare en bevinden zich binnen de gemeente Avirey-Lingey. De druivenstokken, 80% pinot noir en 20% chardonnay, hebben een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. De bodems zijn vergelijkbaar met die van Chablis en Sancerre en dus voornamelijk opgebouwd uit kalksteen en mergel. Een fantastisch Champagnedomein dat kwalitatief menig groot merk verslaat.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Deze Blanc de Noirs werd vervaardigd van alleen pinot noir. De dosage bleef beperkt tot minder dan 10 gram.
Fonkelend lichtgeel met een fijne mousse, verleidelijke geur van citrus, brioche en tropisch fruit. Romig en rijk, maar toch mineralig verfijnd met een enorme fraîcheur tot diep in de finale.

Champagne Serge Mathieu Brut Tradition Blanc de Noirs

Beoordelingen

Perswijn

Geselecteerd - Betaalbare klasse

SERGE MATHIEU,

TRADITION BRUT PUR PINOT,

He, weer een champagne uit een 'andere ' streek dan het centrale deel rand Epernay. Dit is een exemplaar uit de Aube, de Cote des Bars. Dat is onmiskenbaar een iets warmer deel van de Champagne. Je vindt hier ook bijzondere kalkhoudende kleigronden, ideaal dus voor pinot noir.

Serge Mathieu heeft hierin een reputatie, en het fijne is dat zijn champagnes ook nog betaalbaar zijn - nou ja, voor champagne dan. Wijnmaker Michel Mathieu­Jacob maakt heel pure champag­nes, met perfecte expressie van druif en terroir. "Oxidatie is een uitstekende manier om fruit en terroir te verdringen'; zo zei hij ons ooit. Dus maakt hij de wijnen zo schoon en reductief mogelijk. Oat levert iets heel moois op, met een fijne geur van noten en rijpe peer, breed in de smaak, rijp en zacht, intens, met een fijne mousse.

Harold Hamersma: 8,5

Nuchtere Champagne van een wijnmaker die zijn eigen druiven groeit. Dat is verre van vanzelfsprekend in die regio. Bovendien werkt hij 'reductief'. Zonder oxidatie, met behoud van de eigenschappen van het terroir en de druif. In dit geval puur van pinot noir, wat normaliter met neon-letters op een etiket staat vermeld onder de naam Blanc de Noirs. Hier ook, maar dan in letterkorps 6. Wekt sympathie op, en de wijn zelf is zo no-nonsense puur dat je alleen maar kunt zwichten. Zuren hoog. Aanhoudende mousse. A natural beauty.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473