Een blend van 2/3 pinot noir en 1/3 chardonnay.
Perswijn december 2018: Geselecteerd als lekkerste wijn in de categorie "Uitstekende kwaliteit en heel betaalbaar"

Land Frankrijk
Regio Champagne
Streek CHAMPAGNE
Wijnmaker Serge Mathieu
€ 31,50 € 36,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven 67% pinot noir, 33% chardonnay
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Perfecte feestwijn! Als aperitief, bij diverse desserts. Deze wijn past o.a. bij aperitief, charcuterie, fruitdesserts en zoete desserts.

Serge Mathieu

De wijngaarden van Serge Mathieu beslaan in totaal 12 hectare en bevinden zich binnen de gemeente Avirey-Lingey. De druivenstokken, 80% pinot noir en 20% chardonnay, hebben een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. De bodems zijn vergelijkbaar met die van Chablis en Sancerre en dus voornamelijk opgebouwd uit kalksteen en mergel. Een fantastisch Champagnedomein dat kwalitatief menig groot merk verslaat.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Een vier jaar gerijpte Champagne met een mooie goudgele kleur. Geur van exotisch fruit en noten. Fijne mousse en een uitstekende balans in de smaak. Een Champagne voor een bijzonder moment.

Champagne Serge Mathieu Brut Prestige

Beoordelingen

De Telegraaf

Verkozen onder de beste Champagnes in de “bubbeltest 2017” van De Telegraaf waarin door experts blind geproefd werd. Én bovendien de goedkoopste.

De proefnotitie van het proefpannel:
Breed. krachtige smaak, citrus, tabak, mooi rond en zacht, balans, structuur, lengte

Perswijn

Er wordt wel eens vergeten dat de Champagne ook nog een "los", zuidelijk deel heeft, dat zo'n 150 kilometer naar het zuidoosten ligt. We zijn dan in de Aube, een streek met een heel andere ondergrond -veel meer klei- en een warmer microklimaat. Ligging en bodem maken dit deel van de streek zeer geschikt voor pinot noir, en die druif is ook bij Serge Mathieu de rode draad in de champagnes. Deze cuvée bevat twee derde pinot noir en een derde chardonnay, en rijpt minimaal vier jaar op fles. Hij heeft een fijne geur, met peer en rijpe appel, brioche, bloemen, zacht en weelderig. mooi rijp.

Harold Hamersma: 8,5

Wat rijper en olijker dan de recht-door-zee Tradition. Met naast pinot noir een derde deel chardonnay. Daardoor minder onderscheidend misschien. Maar met meer brioche, meer rijpe peer, meer nootjes, meer, meer, meer. Wilt u meer of minder…?

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473