Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , gevogelte en wit vlees.
Château Barréjat van eigenaar en wijnmaker Denis Capmartin behoort tot de betere producenten binnen deze bijzondere appellation. Naast Madiran maakt Denis ook delicate zoete wijnen met de herkomstbenaming Pacherenc du Vic-Bilh.
Meer over deze wijnmakerOp basis van 60% tannat en 40% cabernet franc plus cabernet sauvignon van ongeveer 40 jaar oude stokken. Gericht op een fruit-intense, toegankelijke stijl en gemaakt in betonnen cuves en oudere barriques. Dikke, paarsglanzende kleur met briljante tranen. Vette fruitneus met rode kersen en zwarte bessen die terugkomen in de fluwelige, rijpe smaak.
Hubrecht DuijkerHet is de tannat die de toon zet in Madiran, een reliëfrijk gebiedje niet ver van de Pyreneeën. Van huis uit geeft deze druif daar donkertonige, tanninerijke wijnen (vandaar zijn naam) die vrijwel altijd enkele jaren geduld vragen. En die bestemd zijn om bij stoofschotels, confits bijvoorbeeld, en andere vleesgerechten te worden geschonken. Zo’n wijn is de Château Barréjat 2016 van meester-wijnmaker Denis Capmartin die circa 40 hectare cultiveert. Voor zijn uit tannat (60 procent) en cabernets gecomponeerde creatie gebruikte hij druiven van gemiddeld veertig jaar oude stokken, en voor de rijping alleen een beetje hout. Alle elementen samen hebben een vlezige, ferme, donkerrode Madiran gegeven met leder, laurier, drop en zwart fruit plus een besje in zijn smaak, alsmede een zachte kruidigheid.
Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.