Loepzuivere en sappige witte Bordeaux.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Bordeaux
Wijnmaker Château Thieuley
Oogstjaar 2018
€ 9,75 € 11,75 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris en Sémillon
Op dronk van 2019 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief, asperges, maaltijdsalades en schaal- en schelpdieren.

Château Thieuley

Ruim 30 jaar geleden leverde Francis Courselle ons al de heerlijke wijnen van Château Thieuley. Sinds zijn aantreden heeft hij het bedrijf opgebouwd van 4 hectare tot een internationaal gerenommeerde wijnbezitting met 80 hectare. 

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De 2018 is wederom een blend van sauvignon blanc, sauvignon gris en sémillon. Loepzuiver en licht mineraal met aroma’s van exotisch fruit, witte druiven en bloesem. De smaak is mondvullend en zeer fris met een goede balans tussen de exotische tonen en wat citrus. Heerlijke wijn om zo te drinken en tevens breed inzetbaar aan tafel bij wat lichtere gerechten.

Château Thieuley 2018 Blanc Bordeaux - Perswijn 100 beste wijnen

Beoordelingen

Perswijn

Tweede plaats Perswijn wijnconcours 100 beste van 2019
We zitten wel eens aan te hikken tegen sommige wijnen op basis van 100% sauvignon blanc. Uitzonderingen daargelaten, want er zijn natuurlijk grote verschillen in karakter. En dan zijn er ook nog blends met andere druiven, die meteen zorgen voor een andere dynamiek. Sémillon is daarbij de meest klassieke toevoeging, sinds jaar en dag toegepast in Bordeaux. Sémillon is in de geur minder expressief, maar geeft de smaak diepgang en ruggengraat, en dat is precies wat de sauvignon nodig heeft. Deze wijn voldoet helemaal aan wat we lekker vinden. Hij heeft zelfs 45% sémillon, in combinatie met 40 % sauvignon blanc en 15% sauvignon gris. De druiven vullen elkaar perfect aan. En wat de prijs betreft: we moeten constateren dat je voor minder dan een tientje een geweldig glas wit krijgt.

Geur: peer en appel, rijpe meloen, boenwas, fijn
Smaak: zacht en weelderig, rijp, mooie zuren, balans


Perswijn december 2019: TOP 5 persoonlijke favorieten van Ronald de Groot
Wat een ideale combinatie toch, sauvignon en sémillon. Druiven die elkaar perfect aanvullen. De sauvignon zorgt voor aroma, de sémillon voor kracht en diepgang. Heerlijk wit voor een prachtige prijs.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473