Uitermate sappige wijn met een zomers bouquet van de absolute meesterblenders uit de Languedoc. 
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 14,00

Land Frankrijk
Regio Languedoc-Rousillon
Wijnmaker Domaine des Conquêtes
Oogstjaar 2018
€ 9,50 € 11,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Franc, Garnacha / Grenache, Marselan, Merlot en Syrah / Shiraz
Op dronk van 2019 tot 2022
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, barbecue, gegrild vlees, maaltijdsalades en pizza.

Domaine des Conquêtes

Meesterblenders uit de Languedoc!
Al ruim 15 jaar vormt dit domein een vaste waarde in het assortiment van Colaris.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Deze wijn vormt het bewijs dat Domaine des Conquêtes absoluut een van de beste meesterblenders uit de Languedoc is! Het is een fascinerende blend van cabernet franc, grenache, marselan, merlot en syrah! Samen geeft het een uitermate sappige wijn met een zomers bouquet van blauwe bessen en pruimen, specerijen en een pepertje. Vet en rond van smaak met volop blauwe pruim en bosfruit in een soepele alcoholbedding en een heerlijke, sappige finale (waardoor je telkens naar het volgende glas verlangt).

Guillaumette Rouge 2018 IGP Pays de l'Hérault -cvc - ha

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamermsa

8+
Hoop frivoliteit op het etiket. Daar staat een uit het bloesje puilende wijnschone met mandje druiven en een opwaaiend paars zomerjurkje op getekend. Rafelt wat aan het serieuze karakter van de inhoud maar vooruit dan maar weer. Ik heb wel meer gruweldaden tegen de ogen onder handen gehad. Zo lang de smaakpapillen er niet onder te lijden hebben, vind ik het allemaal prima. Die fles gaat toch na gebruik de glasbak in. Enfin, haal de glazen en schenk in die zuiderling. Ruim bemeten rood met veel pit en zest. Zonnige pruimen, bessen, peperigheid, goeie fraîcheur en de gewenste zuidelijke kruiderij. 'Ultieme zomerwijn!' jubelt de importeur. Maar wij proefden 'm in de herfst en piepten niet.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Meesterblenders uit de Languedoc! Om precies te zijn uit Aniane, op 30 kilometer ten noordwesten van Montpellier. Domaine des Conquêtes is een familiebedrijf, in 1997 opgericht door Philippe Ellner, van origine afkomstig uit de Champagne. De familie is inmiddels in het bezit van 14 hectare wijngaard die met veel zorg voor de natuur en het milieu wordt bewerkt. De percelen liggen op de terrassen van klei, grind en gele mergel. Ieder druivenras krijgt zo zijn ideale ondergrond. De Guillaumette is een de Hérault, op verschillende locaties, wat een diversiteit aan bodems geeft, waaronder kalkhoudende fascinerende blend van niet minder dan vijf druiven. Samen zorgen ze voor een uitermate sappige wijn met een zomers bouquet van blauwe bessen en pruimen, specerijen en een pepertje. Met een vette en ronde smaak met volop blauwe pruim en bosfruit in een soepele alcoholbedding en een heerlijke, sappige finale (waardoor je telkens naar het volgende glas verlangt).

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473