Een prachtwijn vol body en fruit met evenwichtige houtcomplexiteit.

Land Spanje
Regio Ribera del Duero
Oogstjaar 2015
€ 34,95 € 39,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Tempranillo
Op dronk van 2018 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij harde kazen, rood vlees en stoofschotels.

Proefnotitie

Op basis van hoofdzakelijk tinto fino (tempranillo) met toevoeging van cabernet sauvignon en merlot. Briljant rood met traanband. Geschakeerd bouquet met fruitmelange, cassis, vijgencompote, nootjes en fijne vanilletoets. Fluwelig en gekonfijt in de mond, echt zijdezacht, met hele romige rode en blauwe bessen. Een prachtwijn vol body en fruit met evenwichtige houtcomplexiteit.


De indrukwekkende wijnkelder van Hacienda Monasterio is gelegen tussen Valbueno en Pesqueras, twee dorpen die heel beroemd zijn vanwege hun kwaliteit. Sindsdien heeft het domein zich bij de elite van de Ribera del Duero geschaard. Niet in de laatste plaats omdat de wijnen gemaakt worden door de befaamde Peter Sisseck die ook voor Pingus verantwoordelijk is en hier enkele van ’s werelds duurste en meest gezochte wijnen produceert. Sisseck plantte de wijngaarden in 1990 aan en maakte daarbij gebruik van stekken afkomstig van het andere Ribera boegbeeld, Vega Sicilia. De wijnen van Monasterio zijn pareltjes van balans en kracht. In de hoofdrol tinto fino aangevuld met cabernet sauvignon en merlot. De gebruikte vaten van Frans eiken weten de rustieke kantjes van de tinto fino weg te vijlen en het resultaat is bijzonder geslaagd te noemen. Deze Crianza kreeg maar liefst 94 punten van Robert Parker's The Wine Advocate en 95 punten van Jeb Dunnuck. Hacienda Monasterio is biologisch gecertificeerd. Dit is absoluut een van de best geprijsde premium wijnen van Ribera en heel Spanje!

Hacienda Monasterio Crianza 2015 DO Ribera del Duero

Beoordelingen

Wine Advocate
robertparker.com
Score: 94/100

The flagship Crianza is now simply referred to as 2015 Hacienda Monasterio. This is their biggest production, with some 181,630 bottles in this classical and powerful vintage where the secret was an early harvest to keep the acidity and freshness in the wine and keep the alcoholic degree under control. It's mostly Tempranillo, with 10% each Cabernet Sauvignon and Merlot, fermented with indigenous yeasts and with long and soft macerations. It matured for some 18 months in French oak barrels, 25% of them new (a percentage that has been gradually lowered in the last few years). It has a balanced nose, with nuance and subtleness, with the oak nicely folded into the fruit, incipient perfume, and even if young, you can almost see where it can go in bottle. The foreign varieties are not really noticed; they are very integrated. The palate has terrific balance and refined tannins. There is no heat or excess ripening whatsoever. For a moment, I thought I was tasting the 2014. This is one of the best and most widely available wines from Ribera del Duero. It should evolve nicely in bottle.

Jeb Dunnuck - 95 punten

Made with guidance from Peter Sisseck, the 2015 Crianza from Hacienda Monasterio is a blockbuster effort that’s a blend of 75% Tinto Fino, 15% Cabernet Sauvignon, and the balance Merlot, all of which spent 18 months in 30% new French oak. Its deep ruby/purple color is followed by terrific notes of blueberries, violets, graphite, and crushed rocks. Full-bodied, deep, concentrated, and elegant, with a traditional style and building tannin, it’s incredible that they produce upward of 30,000 cases of this beauty. It’s no doubt beautiful today yet will keep for a decade or more. Even at $50, it’s a smoking value!

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473